מתכונים חמים

פשטידות טבעוניות ללא גלוטן

טבעונים וסובלים מצליאק לא חייבים להנות פחות. גל ברזילי עם מתכון מושלם, בלי גרגיר גלוטן, בלי טיפת גבינה או בשר, אבל עם מקסימום טעם וכיף.

מתכון מאת: גל ברזילי, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית שקעים של מאפינס, או תבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ:
  • 2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
  • 400 גרם כרישה מנוקה היטב מחול וחתוכה לטבעות דקיקות
  • 2 קישואים בינוניים, פרוסים לעיגולים דקים
  • 150 גרם טופו
  • 1 כפית חרדל דיז'ון איכותי
  • 2 כפות קמח אורז
  • 3 כפות קמח אפונה צהובה (בחנויות הטבע)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • קמח תירס גס (פולנטה) לפיזור בתבנית
  • לפיזור מעל הפשטידות: צנוברים, קצח, שומשום, זרעי צ'יה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חורכים את הפלפלים על מחבת עם מעט שמן זית. אפשר גם לקלות בתנור. מניחים בצד.
  • 2. מאדים בסיר את הכרישה, בהתחלה על אש גבוהה, וכשהיא משחימה קלות, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
  • 3. לוקחים כמחצית ממסת הכרישה-קישואים, מוסיפים את הטופו, החרדל ו-100 מ"ל מים, וטוחנים בבלנדר עד שמגיעים למרקם קרמי.
  • 4. מערבבים את הקרם שנוצר עם שאר הכרישה-קישואים שבסיר, מוסיפים את הפלפלים הקלויים, ממליחים, מפלפלים ומפזרים את קמח האורז וקמח האפונה מעל. מערבבים בעדינות.
  • 5 מברישים בשמן זית את תבנית השקעים או התבנית העגולה. מפזרים קמח תירס באופן אחיד על הקרקעית והדפנות.
  • 6. יוצקים את התערובת לתבנית, ומפזרים מעל הכל אחת או כמה מהתוספות המוצעות.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-35-45 דקות. לקראת סוף האפייה מברישים במעט שמן זית, כדי שתתקבל השחמה יפה.
  • 8. ממתינים לפחות 45 דקות לאחר האפייה, לפני שמתחילים לאכול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully