- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. דוקרים את הבטטה בסכין או מזלג. אופים כשעה, עד שהבטטה מתרככת. מצננים.
-
- 2. מקלפים את הבטטה ומעבירים לקערה. מוסיפים חלב שקדים, שמן זית, כוס סירופ מייפל ותמצית וניל.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אבקת חמשת התבלינים ומלח.
-
- 4. לאחר הערבוב בנפרד מקפלים את התערובת היבשה לרכיבים הרטובים.
-
- 5. יוצקים את התערובת למנז'טים מנייר, ומעבירים לתבנית מאפינס.
-
- 6. אופים 20-25 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפין יוצא יבש.
-
- 7. 5 דקות לפני סיום האפייה מברישים את המאפינס במייפל שנותר.
-
- 8. מצננים לפי ההגשה.