וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס בטטה ו-5 תבלינים

מתכון מאת: מתוך ספר הבישול של גווינית' פאלטרו, מערכת וואלה

מאפינס בטטה וחמישה תבלינים.
מאפינס בטטה וחמישה תבלינים

מצרכים למתכון

  • 1 בטטה גדולה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • 1 כוס +2 כפות סירופ מייפל באיכות טובה
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן. אם סוג הקמח אינו כולל קסנטנגם (רכיב חשוב באפייה ללא גלוטן), יש להוסיף לו כפית קסנטנגם (להשיג בחנויות טבע)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת חמישה תבלינים סינית (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. דוקרים את הבטטה בסכין או מזלג. אופים כשעה, עד שהבטטה מתרככת. מצננים.
  • 2. מקלפים את הבטטה ומעבירים לקערה. מוסיפים חלב שקדים, שמן זית, כוס סירופ מייפל ותמצית וניל.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אבקת חמשת התבלינים ומלח.
  • 4. לאחר הערבוב בנפרד מקפלים את התערובת היבשה לרכיבים הרטובים.
  • 5. יוצקים את התערובת למנז'טים מנייר, ומעבירים לתבנית מאפינס.
  • 6. אופים 20-25 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפין יוצא יבש.
  • 7. 5 דקות לפני סיום האפייה מברישים את המאפינס במייפל שנותר.
  • 8. מצננים לפי ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully