מאפינס עגבניות מיובשות וזיתים
על הבוקר אופים ויוצאים לים. אם תאמרו לילדים שמדובר במאפינס פיצה, לקראת הצהריים כבר לא יישאר לכם שום דבר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 מאפינס:
- 1 מיכל (500 מ"ל) רוויון
- 3 ביצים
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו יבש
- 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
- 3 כפות זיתים (קלמטה למבוגרים, חרוזית לילדים) קצוצים
- 50 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את השקעים בתבנית המאפינס או המיני מאפינס.
- 2.מערבבים את כל החומרים למעט הפרמזן.
- 3. מחלקים את התערובת בין השקעים, מפזרים גבינה מלמעלה ואופים 25-15 דקות תלוי בגודל, עד שהמאפים זהובים ויציבים.