וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס זיתים ובזיליקום

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

מאפינס זיתים ובזיליקום. דנה מאירזון
מאפינס זיתים ובזיליקום

מצרכים למתכון

  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 1/4 כוס נבט חיטה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן חמניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם טופו
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 10 זיתי קלמטה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. קוצצים את הבזיליקום ואת הזיתים.
  • 3. מנפים לקערה קמח מלא, קמח טפיוקה ואבקת אפיה, מוסיפים נבט חיטה ומלח ומערבבים.
  • 4. בבלנדר טוחנים את השמנים והטופו עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את רסק העגבניות, הזיתים, הבזיליקום והמים ומערבבים.
  • 5. מעבירים את התערובת היבשה לרטובה ומאחדים במינימום ערבוב, עד לקבלת עיסה אחידה. אם יש גושים הם ייעלמו באפיה.
  • 6. משמנים תבנית שקעים וממלאים את השקעים עד למעלה, אופים במשך 20-25 דקות בשליש התחתון של התנור. נועצים קיסם והוא אמור לצאת יבש עם מעט פירורים לחים עליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully