מאפינס גבינה לבנה

רכים ואווריריים במיוחד. מתקבלים מאפינס שטעמם די ניטרלי והם מתאימים גם לממרחים מתוקים וגם למלוחים. אתם יכולים לבחור בכיוון שמתאים לכם בעזרת הגיוונים בהמשך

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
מאפינס גבינה (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
מאפינס גבינה (סמדר ולטר)

מצרכים

  • כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל +כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה - כל סוג שיש לכם, מגבינה רזה עד גבינת שמנת
  • * תבנית מאפינס של 12 שקעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גבינה לבנה, ביצים, חלב ושמן. מערבבים היטב.
  • 3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה. זה נראה כאילו יש יותר מדי נוזלים, אבל זה בסדר.
  • 4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.
  • גיוונים:
  • למאפינס מלוחים- מחליפים את הגבינה בגבינה בטעמים (למשל- זיתים, שום שמיר וכו') ואפשר להוסיף כחצי כוס תוספות המתאימות לטעם הגבינה- זיתים, עגבניות מיובשות וכו'. את השמן אפשר להחליף בשמן זית.
  • למאפינס מתוקים- מקטינים את כמות המלח לחצי כפית. לחומרים היבשים מוסיפים 1/3 כוס סוכר, ואפשר גם 1/2 כפית קינמון. אפשר להחליף את החלב בחלב בטעם וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully