- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
-
- 2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גבינה לבנה, ביצים, חלב ושמן. מערבבים היטב.
-
- 3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה. זה נראה כאילו יש יותר מדי נוזלים, אבל זה בסדר.
-
- 4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
-
- 5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.
-
- גיוונים:
- למאפינס מלוחים- מחליפים את הגבינה בגבינה בטעמים (למשל- זיתים, שום שמיר וכו') ואפשר להוסיף כחצי כוס תוספות המתאימות לטעם הגבינה- זיתים, עגבניות מיובשות וכו'. את השמן אפשר להחליף בשמן זית.
-
- למאפינס מתוקים- מקטינים את כמות המלח לחצי כפית. לחומרים היבשים מוסיפים 1/3 כוס סוכר, ואפשר גם 1/2 כפית קינמון. אפשר להחליף את החלב בחלב בטעם וניל.