מאפינס ריקוטה ופרג
מה לעשות עם שאריות הפרג מפורים?
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גר' קמח
- 100 גר' סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 4 כפות פרג
- 250 גר' גבינת ריקוטה
- 2 כפות חמאה מומסת
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 3/4 כוס חלב
- 2 חלבונים
אופן ההכנה
- חומרים ל-10 מאפינס:
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות, לשמן תבנית מאפינס בעלת שקעים גדולים.
- 2. מנפים קמח,סוכר,סודה לשתיה ומלח לתוך קערה, מוסיפים פרג.
- לקערה אחרת ומכניסים ריקוטה, חמאה, קליפת ומיץ לימון, מערבבים ואז בוחשים פנימה את החלב.
- 3. מוסיפים את תערובת הריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים קלות.
- 4. מקציפים את החלבונים לקצף רך, מערבבים חצי מהקצף עם שאר המסה ואחר כך מקפלים לתוכה את שארית הקצף.
- 5.מחלקים את התערובת בין 10 שקעי מאפינס, ממלאים עד כ 2/3 מגובה השקע.
- 6. אופים 12-14 דקות, מגישים מיד.