פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיצה על קריספי תפ"א

      מתכון לפיצה ללא בצק. הבסיס- פרוסות דקיקות וקריספיות של תפוחי אדמה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פיצה תפוחי אדמה כשרה לפסח (דרור עינב , בנצי ארבל, מפגש אושר)
      פיצה תפוחי אדמה כשרה לפסח (דרור עינב , בנצי ארבל, מפגש אושר)

      מצרכים

      • לפיצה גדולה
      • 4 תפוחי אדמה בינוניים שטופים היטב
      • 1 כפית קורנפלור
      • שמן זית
      • מלח
      • 1/2 כוס רוטב עגבניות איטלקי מוכן
      • או
      • לרוטב עגבניות זריז:
      • 400 גרם (פחית קטנה) עגבניות מרוסקות או שלמות
      • 1 שן שום
      • 5 עלי אורגנו טריים
      • קורט סוכר ומלח לפי הטעם
      • 150 גרם מוצרלה מגורדת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
      • 2. פורסים את תפוחי האדמה לאורך לקבלת אליפסות בעובי 3 מ"מ (מומלץ להיעזר במנדולינה).
      • 3. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם שמן זית ומלח מלח עד לקבלת מרקם אחיד.
      • 4. מוסיפים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכוסו היטב בתמיסת הקורנפלור ושמן הזית.
      • 5. בתבנית עגולה מרופדת נייר אפיה מסדרים מניפה מתפוחי האדמה ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים.
      • 6. בינתיים מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
      • 7. מוציאים מהתנור את תחתית תפוחי האדמה הזהובה, שופכים מעליה בצורה אחידה את רוטב העגבניות, מעליו את גבינת המוצרלה ואם רוצים תוספות שאוהבים ומחזירים לתנור ומכניסים ל- 10 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת למעלה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -