פיצה על קריספי תפ"א
מתכון לפיצה ללא בצק. הבסיס- פרוסות דקיקות וקריספיות של תפוחי אדמה
פיצה תפוחי אדמה כשרה לפסח (צילום: דרור עינב, בנצי ארבל, מפגש אושר)
מחשבון המרות
- לפיצה גדולה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים שטופים היטב
- 1 כפית קורנפלור
- שמן זית
- מלח
- 1/2 כוס רוטב עגבניות איטלקי מוכן
- או
- לרוטב עגבניות זריז:
- 400 גרם (פחית קטנה) עגבניות מרוסקות או שלמות
- 1 שן שום
- 5 עלי אורגנו טריים
- קורט סוכר ומלח לפי הטעם
- 150 גרם מוצרלה מגורדת
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- 2. פורסים את תפוחי האדמה לאורך לקבלת אליפסות בעובי 3 מ"מ (מומלץ להיעזר במנדולינה).
- 3. בקערה מערבבים את הקורנפלור עם שמן זית ומלח מלח עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4. מוסיפים לקערה את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכוסו היטב בתמיסת הקורנפלור ושמן הזית.
- 5. בתבנית עגולה מרופדת נייר אפיה מסדרים מניפה מתפוחי האדמה ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים.
- 6. בינתיים מכינים את הרוטב: טוחנים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 7. מוציאים מהתנור את תחתית תפוחי האדמה הזהובה, שופכים מעליה בצורה אחידה את רוטב העגבניות, מעליו את גבינת המוצרלה ואם רוצים תוספות שאוהבים ומחזירים לתנור ומכניסים ל- 10 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת למעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה