פיצה מבצק דק
היתרון בהכנה של פיצה זוגית בבית, מבצק דק ופריך, היא שכל אחד יכול להרכיב את הפיצה שלו, עם התוספות האהובות עליו. טיפ קטן שלנו: הכפילו את המתכון ושמרו חצי מכמות בהקפאה לפעם הבאה. אפשר להקפיא את הבצק כשהוא מרודד ואפילו חצי אפוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 פיצות אישיות
- לבצק:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח פיצה
- 1/2 כף (5 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כף (10 גרם) מלח
- 1/2 כף (6 גרם) סוכר
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מים פושרים
- לרוטב פיצה:
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
- 1 שן שום קצוצה
- 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
- 1/2 כף אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- לטופינג (לבחירה):
- מוצרלה מגוררת, כדורי מוצרלה טרייה, בזיליקום, פרוסות פטריות, עלי תרד, זיתים, תירס, טבעות בצל, רצועות זוקיני, רצועות בטטה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה, כדקה. מוסיפים את כל המים בפעם אחת, מערבלים לקבלת כדור בצק. לשים אותו עוד 5 דקות במהירות בינונית.
- 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל מגבת (שמרים אוהבים חושך) ומתפיחים כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית עם שום, מוסיפים עגבניות, תבלינים ורסק עגבניות ומבשלים יחד15 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך, מוסיפים מים במידת הצורך.
- 4. מחממים תנור ל-240 מעלות (מומלץ בתוכנית של חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית פיצה או תבנית תנור בנייר אפייה.
- 5. מרכיבים את הפיצה ואופים: יוצקים את הרוטב על הבצק כך שיכסה את כולו, מפזרים מעל מוצרלה וטופינגס. אופים 12-15 דקות עד ששולי הפיצה שחומים והגבינה מבעבעת.