פיצה מבצק דק

היתרון בהכנה של פיצה זוגית בבית, מבצק דק ופריך, היא שכל אחד יכול להרכיב את הפיצה שלו, עם התוספות האהובות עליו. טיפ קטן שלנו: הכפילו את המתכון ושמרו חצי מכמות בהקפאה לפעם הבאה. אפשר להקפיא את הבצק כשהוא מרודד ואפילו חצי אפוי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-2 פיצות אישיות
  • לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח פיצה
  • 1/2 כף (5 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כף (10 גרם) מלח
  • 1/2 כף (6 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים פושרים
  • לרוטב פיצה:
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
  • 1/2 כף אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • לטופינג (לבחירה):
  • מוצרלה מגוררת, כדורי מוצרלה טרייה, בזיליקום, פרוסות פטריות, עלי תרד, זיתים, תירס, טבעות בצל, רצועות זוקיני, רצועות בטטה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה, כדקה. מוסיפים את כל המים בפעם אחת, מערבלים לקבלת כדור בצק. לשים אותו עוד 5 דקות במהירות בינונית.
  • 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל מגבת (שמרים אוהבים חושך) ומתפיחים כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
  • 3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית עם שום, מוסיפים עגבניות, תבלינים ורסק עגבניות ומבשלים יחד15 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך, מוסיפים מים במידת הצורך.
  • 4. מחממים תנור ל-240 מעלות (מומלץ בתוכנית של חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית פיצה או תבנית תנור בנייר אפייה.
  • 5. מרכיבים את הפיצה ואופים: יוצקים את הרוטב על הבצק כך שיכסה את כולו, מפזרים מעל מוצרלה וטופינגס. אופים 12-15 דקות עד ששולי הפיצה שחומים והגבינה מבעבעת.
  • פיצה תפוחי אדמה מסורתית

  • פיצה מלאווח עם אנשובי טרי

  • פיצה א-לה יוון

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • מאפי שושנים במילוי פיצה

  • פיצה בווארית - פלמקוכן

  • שבלולי פיצה איטלקיים

  • לחמניות פיצה

  • פיצה מהירה בלי שמרים

  • פיצה נוטלה

  • סטרומבולי

  • גוזלמה פיצה

  • פיצה לבנה במילוי מוצרלה

  • פיצה קטוגנית מבצק מוצרלה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully