- 1. כובשים את הדגים: מבקשים מהדייג שינקה ויפלט לכם את הדגים. מפזרים את תערובת הכבישה על מגש, ומסדרים את הדגים עם הבשר כלפי מטה למשך שעתיים
-
- 2. בינתיים: מכינים רוטב עגבניות: מחממים כף שמן זית במחבת, ומאדים את הבצל עד שקיפות ואז מוסיפים את השום לזמן קצר. מוסיפים פנימה את העגבניות, האורגנו ו-2 כוסות מים. מבשלים כחצי שעה עם מכסה ועוד 10 דקות ללא כיסוי.
-
- 3. ממיסים את החמאה במחבת טפלון (בקוטר של המלאווח), מניחים מלוואח אחד ומכסים לדקה בערך עד שמשחים. הופכים, יוצקים על המלאווח מהרוטב, מפזרים מוצרלה, פלפל חריף, אנשובי וזיתים ומכסים ל-2 דקות. חוזרים על הפעולה כמספר הסועדים.
-
- 4. מוציאים בזהירות, ומפזרים מספר עלי בזיליקום טריים.
-
- שדרוגים וקיצורי דרך:
- - ניתן כמובן להוסיף על כל פיצה תוספות אחרות שאוהבים.
- - רטבים מוכנים לפיצה נמצאים בכל סופר, אז אפשר לקנות ולוותר על תהליך הכנת הרוטב.
- - אנשובי מוכן מהסופר או מהמעדנייה הקרובה יכול להיות גם קיצור דרך להכנת המנה וייתן מענה מצוין.