מתכונים חמים

פיצה מלאווח עם אנשובי טרי

השף שי כהן מהקומה הרביעיתעם מתכון לפיצה הכי פשוטה וטעימה שיש. אל תחששו מהאנשובי הטרי או מהכנת רוטב העגבניות. בסוף ישנם קיצורי דרך שיבטיחו לכם תוצאה מעולה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פיצה מלאווח עם אנשובי טרי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 חבילת מלאווח מוכן
  • 1 פחית שימורים של עגבניות קלופות
  • 1 כף עלי אורגנו טריים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף ירוק פרוס
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 100 גרם אנשובי קטנים טריים (אפשר למצוא אצל דייגים בשוק)
  • תערובת כבישת דגים: 100 גרם מלח גס, 30 גרם סוכר, 1 כף שאטה
  • 200 גרם מוצרלה טרייה מגוררת
  • חופן זיתי טאסוס ללא גלעין
  • כוס עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה

  • 1. כובשים את הדגים: מבקשים מהדייג שינקה ויפלט לכם את הדגים. מפזרים את תערובת הכבישה על מגש, ומסדרים את הדגים עם הבשר כלפי מטה למשך שעתיים
  • 2. בינתיים: מכינים רוטב עגבניות: מחממים כף שמן זית במחבת, ומאדים את הבצל עד שקיפות ואז מוסיפים את השום לזמן קצר. מוסיפים פנימה את העגבניות, האורגנו ו-2 כוסות מים. מבשלים כחצי שעה עם מכסה ועוד 10 דקות ללא כיסוי.
  • 3. ממיסים את החמאה במחבת טפלון (בקוטר של המלאווח), מניחים מלוואח אחד ומכסים לדקה בערך עד שמשחים. הופכים, יוצקים על המלאווח מהרוטב, מפזרים מוצרלה, פלפל חריף, אנשובי וזיתים ומכסים ל-2 דקות. חוזרים על הפעולה כמספר הסועדים.
  • 4. מוציאים בזהירות, ומפזרים מספר עלי בזיליקום טריים.
  • שדרוגים וקיצורי דרך:
  • - ניתן כמובן להוסיף על כל פיצה תוספות אחרות שאוהבים.
  • - רטבים מוכנים לפיצה נמצאים בכל סופר, אז אפשר לקנות ולוותר על תהליך הכנת הרוטב.
  • - אנשובי מוכן מהסופר או מהמעדנייה הקרובה יכול להיות גם קיצור דרך להכנת המנה וייתן מענה מצוין.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully