קרמבל דגים וגבינת עזים
קרמבל לא תמיד חייב להיות במקומות מתוקים. אבי ביטון ובני סיידא מחביאים פילה של דג לבן טרי יחד עם תרד וגבינה מתחת קרמבל של לחם, פרמזן ותימין, ומכניסים לתנור. התוצאה? משכרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- למלית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 400 גרם פילה דג לבן טרי, ללא עור ועצמות (כמו דניס, לברק, אנטיאס), חתוך לקוביות קטנות
- 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז בטמפרטורת החדר, חתוכה לפיסות קטנות
- 1 כוס עלי תרד טריים, שטופים וחתוכים לרצועות
- פלפל שחור גרוס
- לקרמבל:
- 4 פרוסות חלה או לחם לבן טרי, ללא הקרום, טחונות לפירורים
- 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף עלי תימין (מופרדים מהגבעולים)
- מלח
- להגשה:
- 2 גביעים שמנת של פעם או קרם?פרש
- 6 כלים חסיני חום בנפח 200 מל, משומנים בחמאה
אופן ההכנה
- 1. להכנת המלית: מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים לקערה.
- 2. מוסיפים לקערה את קוביות הדג, הגבינה והתרד, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה לפחות.
- 3. להכנת הקרמבל: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת פירורית.
- 4. להכנת המנה: מחלקים את מלית הדגים לכלים עד 3/4 מגובהם. מפזרים מעל את תערובת הקרמבל. מניחים את הכלים בתבנית התנור ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- 5. מגישים חם, עם קרם?פרש או שמנת של פעם ליד הקרמבל.