- 1. מערבבים את השמרים במים הפושרים יחד עם הסוכר ומניחים בצד לתסיסה מספר דקות.
-
- 2. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את תערובת השמרים ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח ושמן הזית ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק במיקסר עם וו לישה או על משטח מקומח כ-10 דקות.
-
- 3. מקמחים את הבצק, מחזירים לקערה ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, עד שהוא מכפיל את נפחו. לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים ל-4 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות לתפיחה נוספת ואיטית (אפשר גם לילה ואחריו ניתן אם רוצים להקפיא בצורה זו את הבצק ולהפשיר במקרר או על השיש כשהוא מכוסה).
-
- 4. מוציאים את הבצק לטמפ' החדר כשעה לפני רידודו ובינתיים צולים את פרוסות הבטטה עם מעט שמן זית, מלח, פלפל ושיני השום בחום של 180 מעלות ל-20-30 דקות או עד שמתרככות. לאחר שמוציאים אותן, מעלים את חום התנור ל-220 מעלות.
-
-
- 5.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. מפזרים חופן מוצרלה מגוררת בשוליים וסוגרים כלפי פנים. מורחים שמן זית על הבצק כולו, בעזרת כפית מוציאים מעין כדורי ריקוטה ומניחים על הבצק. מפזרים את חופן המוצרלה ומסדרים את פרוסות הבטטה ואפשר גם את שיני השום האפויות ללא הקליפה. מוסיפים את הזיתים, הבצל הסגול ועלי התרד. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס.
-
- 6. מכניסים לתנור על גבי אבן פיצה או תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מבעבעת 15-20 דקות.