וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה בסיסית

בכל יום אופים פיצה אחת או יותר, לפי ביקוש. מאותו בצק תוכלו להכין גם פוקצ'ה מצוינת

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

פיצה אושפזין מוכנה. נמרוד סונדרס
פיצה אושפזין מוכנה

מצרכים למתכון

  • ל-4 פיצות משפחתיות או 8 זוגיות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 650 מ"ל מים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • רוטב עגבניות פשוט:
  • קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתושה או חצויה
  • גבעול בזיליקום או תטמין או כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים קמח, מים ושמרים דקה-שתיים, מוסיפים את המלח והשמן ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.
  • 2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח. מחלקים לכדורים (8-4) ומתפיחים עוד חצי שעה.
  • 3. במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות ואם יש לבנת אפייה משתמשים בה.
  • 4. פותחים את הבצק לעובי הרצוי על גבי משטח מקומח היטב.
  • 5. אופים 5 דקות רק לחצי אפייה, מצננים ושומרים במקפיא.
  • 6. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב ומבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה.
  • 7. טועמים, מתקנים תיבול ובמידת הצורך מאזנים חומציות עם מעט סוכר או קמצוץ סודה לשתייה.
  • 8. לפני ההגשה מחממים היטב את התנור, מפזרים את התוספות הרצויות ואופים 5 דקות עד שהכל מבעבע.
  • *** כשלא מכינים בסיסי בצק מראש, מורחים ברוטב, מפזרים תוספות ואופים 10 דקות או עד שהכל מבעבע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully