- 1. מערבלים קמח, מים ושמרים דקה-שתיים, מוסיפים את המלח והשמן ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.
-
- 2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח. מחלקים לכדורים (8-4) ומתפיחים עוד חצי שעה.
-
- 3. במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות ואם יש לבנת אפייה משתמשים בה.
-
- 4. פותחים את הבצק לעובי הרצוי על גבי משטח מקומח היטב.
-
- 5. אופים 5 דקות רק לחצי אפייה, מצננים ושומרים במקפיא.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב ומבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה עם מכסה.
-
- 7. טועמים, מתקנים תיבול ובמידת הצורך מאזנים חומציות עם מעט סוכר או קמצוץ סודה לשתייה.
-
- 8. לפני ההגשה מחממים היטב את התנור, מפזרים את התוספות הרצויות ואופים 5 דקות עד שהכל מבעבע.
-
- *** כשלא מכינים בסיסי בצק מראש, מורחים ברוטב, מפזרים תוספות ואופים 10 דקות או עד שהכל מבעבע.