פיצה מארבע גבינות
מתכון באדיבות מועצת החלב לפיצה מארבע גבינות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג קמח
- 25 גרם "שמרית"
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית סוכר
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- לציפוי :
- 100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה
- 100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת גס
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- מעט שמן זית
- לעיטור :2 כפות רוזמרין
אופן ההכנה
- 1. לשים בצק מכל החומרים. מותירים מעט קמח ללישה. מכסים את הקערה ובה הבצק במגבת ומעמידים במקום חמים ¼ שעה. לשים שוב ומרדדים, ושוטחים על תבנית עגולה, גדולה (עד 34 ס"מ) ומקומחת.
- 2. מחלקים את הבצק בדמיון לארבעה חלקים ומניחים על כל חלק גבינה אחרת. מותירים שוליים ללא גבינה.
- 3. זולפים על הגבינות מעט שמן זית, מעטרים ברוזמרין. מברישים בשמן זית גם את השוליים.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות צלזיוס (חום גבוה מאד) , במשך כ 10 דקות, או עד שכל הגבינות נמסות ומבעבעות. מגישים חם מאד.