- 1.מנפים קמח חומוס ומלח ביחד לתוך קערה. בעזרת כף עץ, מוסיפים רבע כוס מים ובוחשים כדי להפוך אותו למשחה. מוסיפים את יתר המים בהדרגה כדי למנוע גושים. שמים בצד 30 דקות. בוחשים פנימה אורגנו.
-
- 2. הערה: השכבה של הבלילה צריכה להיות דקה, אך לא כמו קרפ. מתכון זה מתאים למחבת בגודל 22-24 ס"מ. למחבת יותר גדולה כדאי להכפיל את המתכון.
-
- 3. מחממים את הגריל שבתנור.
-
- 4. יוצקים כף מהשמן לתוך מחבת גדולה המתאימה גם לתנור ומחממים על הכיריים על אש בינונית-גבוהה. בוחשים את הבלילה (ששוקעת קצת בתחתית) ויוצקים למחבת. מפזרים למעלה את שתי כפות השמן שנותרו וגם פלפל שחור בנדיבות.
-
- 5. מבשלים-מטגנים על אש בינונית כ-4 דקות. לקראת הסוף, כשהבלילה כבר קצת יציבה, מפזרים עגבניות, בצל וגבינת פרמזן (אם יש בועות בבצק בשלב זה בוקעים אותן). אם משתמשים בטופינג השני, מפזרים את עלי הבזיליקום לאחר האפייה.
-
- 6. מעבירים את המחבת מתחת לגריל (כ-12 ס"מ ממקור החום) לכ-4-5 דקות או עד שהפיצה מזהיבה. יתכן שתצטרכו לסובב את המחבת מדי פעם כדי לסייע להזהבה.