וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה קמח חומוס במחבת

טעימה מאוד, מהירה מאוד וללא פירור אחד אפילו של קמח לבן. קמח החומוס הוא תחליף מושלם, ואפשר כמובן לגוון את התוספות לפי מה שיש לכם בבית.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

פיצה מקמח חומוס. נמרוד סונדרס
פיצה מקמח חומוס

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות:
  • 2/3 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כפית מלח
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כפית עלי אורגנו, טימין, או רוזמרין מיובשים
  • 3 כפות עגבניות טריות, ללא גרעינים, קצוצות דק, או עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות.
  • 2-3 כפות בצל אדום או רגיל קצוץ דק
  • 3-4 כפות גבינת פרמזן או גבינת עזים קשה ויבשה מגוררת (לא חובה)
  • זיתים קצוצים (לא חובה)
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1.מנפים קמח חומוס ומלח ביחד לתוך קערה. בעזרת כף עץ, מוסיפים רבע כוס מים ובוחשים כדי להפוך אותו למשחה. מוסיפים את יתר המים בהדרגה כדי למנוע גושים. שמים בצד 30 דקות. בוחשים פנימה אורגנו.
  • 2. הערה: השכבה של הבלילה צריכה להיות דקה, אך לא כמו קרפ. מתכון זה מתאים למחבת בגודל 22-24 ס"מ. למחבת יותר גדולה כדאי להכפיל את המתכון.
  • 3. מחממים את הגריל שבתנור.
  • 4. יוצקים כף מהשמן לתוך מחבת גדולה המתאימה גם לתנור ומחממים על הכיריים על אש בינונית-גבוהה. בוחשים את הבלילה (ששוקעת קצת בתחתית) ויוצקים למחבת. מפזרים למעלה את שתי כפות השמן שנותרו וגם פלפל שחור בנדיבות.
  • 5. מבשלים-מטגנים על אש בינונית כ-4 דקות. לקראת הסוף, כשהבלילה כבר קצת יציבה, מפזרים עגבניות, בצל וגבינת פרמזן (אם יש בועות בבצק בשלב זה בוקעים אותן). אם משתמשים בטופינג השני, מפזרים את עלי הבזיליקום לאחר האפייה.
  • 6. מעבירים את המחבת מתחת לגריל (כ-12 ס"מ ממקור החום) לכ-4-5 דקות או עד שהפיצה מזהיבה. יתכן שתצטרכו לסובב את המחבת מדי פעם כדי לסייע להזהבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully