בוריקיטס מקמח חומוס עם רטטוי

מחפשים מתכון מקורי שעוד לא הכנתם לכבוד חג הפסח? השף ערן שוורצברד מכין בורקיטס כשרים מקמח חומוס, וממלא אותם ברטטוי צרפתי אסלי.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!
מאפה בורקיטס של ערן שוורצבלד. נמרוד סונדרס
מאפה בורקיטס של ערן שוורצבלד

מצרכים

  • לכ-15-12 יחידות:
  • 130 גרם קמח תמי
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח חומוס
  • 200 גרם חמאה
  • 3 גרם (כפית) מלח
  • 140 גרם גבינה כחושה
  • 20 מ"ל (כף + כפית) שמן
  • 2.5 גרם (כפית מחוקה) אבקת אפייה
  • למלית רטטוי
  • 1 חציל קטן
  • 1 קישוא
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2-3 כפות פרמזן מגורד

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים באמצעות וו גיטרה את הקמחים והחמאה, עד שנוצר מרקם פירורי.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, עד שמתקבל בצק הומוגני.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לילה במקרר (או מינימום 3 שעות).
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. מקפלים אותו לשניים, ומכניסים למנוחה של חצי שעה במקרר.
  • 5. אחרי חצי שעה חוזרים על אותה פעולה, ושוב מעבירים לחצי שעה במקרר.
  • 6. בינתיים מכינים את הרטטוי: באמצעות קולפן מגלחים את קליפת הקישוא והחציל יחד עם ס"מ מפנים הירק. כך מתקבלות רצועות קליפה בעובי של ס"מ. את פנים הירק מניחים בצד ולא משתמשים בו.
  • 7. חותכים את רצועות קליפות הקישוא והחציל לקוביות בגודל אחיד.
  • 8. מטגנים בשמן זית את כל הירקות עד ריכוך. מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים כ 2-3 דקות נוספות.
  • 9. מניחים את הירקות במסננת, על מנת לנקז את השמן המיותר.
  • 10. מצננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הפרמזן .
  • 11. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ''מ. קורצים לעיגולים או חותכים לריבועים, וממלאים בכף ממלית הרטטוי.
  • 12. מורחים את שולי הבצק בחלמון, וסוגרים. מורחים שוב את החלק העליון בחלמון, ואם רוצים - מפזרים מעט מלח גס, שומשום או כל תבלין אחר שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully