וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוריקיטס מקמח חומוס עם רטטוי

מחפשים מתכון מקורי שעוד לא הכנתם לכבוד חג הפסח? השף ערן שוורצברד מכין בורקיטס כשרים מקמח חומוס, וממלא אותם ברטטוי צרפתי אסלי.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

מאפה בורקיטס של ערן שוורצבלד. נמרוד סונדרס
מאפה בורקיטס של ערן שוורצבלד

מצרכים למתכון

  • לכ-15-12 יחידות:
  • 130 גרם קמח תמי
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח חומוס
  • 200 גרם חמאה
  • 3 גרם (כפית) מלח
  • 140 גרם גבינה כחושה
  • 20 מ"ל (כף + כפית) שמן
  • 2.5 גרם (כפית מחוקה) אבקת אפייה
  • למלית רטטוי
  • 1 חציל קטן
  • 1 קישוא
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2-3 כפות פרמזן מגורד

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים באמצעות וו גיטרה את הקמחים והחמאה, עד שנוצר מרקם פירורי.
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, עד שמתקבל בצק הומוגני.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לילה במקרר (או מינימום 3 שעות).
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. מקפלים אותו לשניים, ומכניסים למנוחה של חצי שעה במקרר.
  • 5. אחרי חצי שעה חוזרים על אותה פעולה, ושוב מעבירים לחצי שעה במקרר.
  • 6. בינתיים מכינים את הרטטוי: באמצעות קולפן מגלחים את קליפת הקישוא והחציל יחד עם ס"מ מפנים הירק. כך מתקבלות רצועות קליפה בעובי של ס"מ. את פנים הירק מניחים בצד ולא משתמשים בו.
  • 7. חותכים את רצועות קליפות הקישוא והחציל לקוביות בגודל אחיד.
  • 8. מטגנים בשמן זית את כל הירקות עד ריכוך. מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים כ 2-3 דקות נוספות.
  • 9. מניחים את הירקות במסננת, על מנת לנקז את השמן המיותר.
  • 10. מצננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הפרמזן .
  • 11. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ''מ. קורצים לעיגולים או חותכים לריבועים, וממלאים בכף ממלית הרטטוי.
  • 12. מורחים את שולי הבצק בחלמון, וסוגרים. מורחים שוב את החלק העליון בחלמון, ואם רוצים - מפזרים מעט מלח גס, שומשום או כל תבלין אחר שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully