פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לביבות פטריות וקמח חומוס

      קמח החומוס מחליף את הקמח הלבן הרגיל והמוכר, ועושה עבודה טובה בהרבה בכל הנוגע לקציצות, בגלל מרקמו שהופך לדביק וקשיח במיוחד לאחר שמרטיבים אותו. שמן הכמהין מעניק טעם עז וחזק.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      לביבות פטריות ברוטב קישק (דניאל אליסטר)
      לביבות פטריות ברוטב קישק (דניאל אליסטר)

      מצרכים

      • ל-3 לביבות:
      • 6 פטריות מסוג אורניות
      • 20 מ"ל שמן כמהין
      • שן שום קצוצה
      • 2 גרם עלי טימין קצוצים
      • חלמון אחד
      • 20 גרם קמח חומוס
      • 5 גרם עלי טרגון
      • לרוטב:
      • 20 גרם גבינת קישק מגורדת
      • 100 גרם יוגורט כבשים
      • 100 גרם קרם פרש
      • צרור עלי חרדל

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את הפטריות ומייבשים מיד ובאופן יסודי. קוצצים בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל של חצי ס"מ.
      • 2. מחממים מחבת ויוצקים עליה את שמן הכמהין. מוסיפים את השום הקצוץ ואת עלי הטימין הקצוצים. כשהשום רק מתחיל להזהיב מוסיפים את ריבועי הפטריות, ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים בפטריות מתאדים.
      • 3. מקררים מעט. מוסיפים את קמח החומוס, החלמון ועלי הטרגון הקצוצים. מעצב 3 לביבות קטנות ודחוסות. מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את הלביבות עד שהן מזהיבות.
      • 4. מכינים את רוטב הקישק ועלי החרדל: מערבבים בקערה את יוגורט הכבשים, קרם פרש וגבינת קישק מגורדת.
      • 5. מטגנים את עלי החרדל במעט שמן, עד שהעלים הופכים פריכים. מניחים על נייר סופג.
      • 6. מרכיבים את המנה: יוצקים את רוטב הקישק על צלחת, מניחים מעליו את הלביבות ומקשטים בעלי החרדל המטוגנים.

      עוד מתכוני חומוס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -