פטריות מאפינס מלוחות
אלטרנטיבה מלוחה לחטיף הפופולארי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל לבן
- גביע שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 100 גר' גבינת קשקבל
- 100 גר' גבינה בולגרית (או גבינה קשה מלוחה אחרת)
- 1/3 כוס שמן זית
- 2/3 כוס חלב
- * אפשר להוסיף זעתר / עשבי תיבול / זיתים / עגבניות מיובשות ומה שאוהבים ולזרות שומשום למעלה.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 2. משמנים תבנית שקעים או תבניות קטנות חד פעמיות (כ 12 יחידות).
- 3. מגררים את הגבינות בעזרת פומפייה ושמים בקערה גדולה.
- 4. מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את שמן הזית, החלב, הקמח והתבלינים ומערבבים עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
- 5. אם רוצים, זה הזמן לתוספות וגיוונים, אפשר לזרות שומשום למעלה.
- 6. ממלאים את התבניות כמעט עד השוליים ואופים כ 25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם עץ יוצא יבש.
- 7. מומלץ לאכול כשהמאפים עדיין מעט חמים, לצד סלט ירקות.