מתכונים חמים

פטריות מאפינס מלוחות

אלטרנטיבה מלוחה לחטיף הפופולארי

מתכון מאת: דנה מלמד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לחמניות מאפניס גבינות ( נגה משל )

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 100 גר' גבינת קשקבל
  • 100 גר' גבינה בולגרית (או גבינה קשה מלוחה אחרת)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2/3 כוס חלב
  • * אפשר להוסיף זעתר / עשבי תיבול / זיתים / עגבניות מיובשות ומה שאוהבים ולזרות שומשום למעלה.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 2. משמנים תבנית שקעים או תבניות קטנות חד פעמיות (כ – 12 יחידות).
  • 3. מגררים את הגבינות בעזרת פומפייה ושמים בקערה גדולה.
  • 4. מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את שמן הזית, החלב, הקמח והתבלינים ומערבבים עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
  • 5. אם רוצים, זה הזמן לתוספות וגיוונים, אפשר לזרות שומשום למעלה.
  • 6. ממלאים את התבניות כמעט עד השוליים ואופים כ – 25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם עץ יוצא יבש.
  • 7. מומלץ לאכול כשהמאפים עדיין מעט חמים, לצד סלט ירקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully