פיצה מתוקה עם פירות
פיצה מתוקה, שבזכות הבצק, מוכנה בצ'יק
מאפה פיצה פירות מתוקה (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- ל-3 מאפים:
- 1 חבילה בצק שמרים עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
- לממרח:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת 30%
- 50 גרם אבקת סוכר (1/2 שקית)
- 1 כפית מחית/ תמצית וניל
- לתוספות:
- 2 כוסות מגוון פירות יער/ אוכמנית/ שזיפים/ דובדבנים
- ½ כוס שקדים פרוסים/ פקאן/ אגוזי מלך קצוצים גס
- 20 גרם חמאה מומסת
- 1 כף סוכר דמררה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות במצב חום עליון ותחתון.
- 2. מערבבים את כל חומרי הממרח, ומעבירים למקרר עד להרכבת המאפה.
- 3. חותכים את הבצק ל-3 חלקים. בעזרת צלחת גדולה יוצרים עיגול בקוטר 23 ס"מ.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים על התבנית עיגול בצק, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר דמררה בדפנות. מכניסים לתנור (ללא הממרח) למשך 10 דקות. מוציאים ומרכיבים את הפיצה: מורחים את ממרח הגבינה, ומשאירים שוליים ללא ממרח בעובי 1-2 ס"מ. מפזרים פירות לפי הטעם, ומעל את האגוזים הקצוצים. מפזרים מעל כל המאפה מעט סוכר דמררה.
- 5. אופים למשך 5-7 דקות, ומוודאים שגם תחתית הפיצה אפויה ושחומה (אם לא, מניחים אותה כמה דקות בחלקו התחתון של התנור).
- 6. חוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה