- 1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות במצב חום עליון-תחתון. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
-
- 2. פורסים כל עגבנייה ל-4 פרוסות עבות, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי ומלח ים. צולים בחלק העליון של התנור למשך 20-25 דקות, עד שעגבניות השחימו והתרככו.
-
- 3. בזמן שהעגבניות בתנור מכינים את הבצק: בעזרת סכין חורצים (זהירות, לא לחתוך!) מסגרת ברוחב 2 ס"מ סביב הבצק, מעין מסגרת תמונה.
-
- 4. מברישים את כל הבצק בביצה טרופה, ומכניסים לחלקו התחתון של התנור למשך 20 דקות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין. בתום האפייה מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
-
- 5. מרכיבים את הטארט (חשוב להרכיב את המנה ממש בסמוך להגשה, כך שהבצק ישמור על פריכותו): מניחים על הבצק פרוסת עגבנייה צלויה, אחריה פרוסת מוצרלה, ומעליה עלה בזיליקום. ממשיכים לסדר את שאר פרוסות העגבנייה, המוצרלה ועלי הבזיליקום באותו אופן. מזלפים מעל שמן זית ומעט חומץ בלסמי. מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר.
-
- 6. להגשה חותכים ריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לחם.