וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה קפרזה מרענן עם עגבניות ומוצרלה

קפרזה היא מנה ראשונה מסורתית מאוד באיטליה, המשלבת בין עגבנייה, שמן זית, בזיל, וכמובן - מוצרלה טרייה. כאן המנה מקבלת שדרוג, בצורת מאפה בעל רעננות קיץ אינסופית.

מתכון מאת: מתכוניישן, מערכת וואלה

טארט קפרזה. דניה ויינר, מערכת וואלה! NEWS
טארט קפרזה/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-2 מאפים בגודל 25X30 ס"מ (לקבלת מאפה אחד מחלק את הכמות לשתיים):
  • לבצק:
  • 1 חבילת בצק עלים חמאה, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1 ביצה טרופה
  • לעגבניות הצלויות:
  • 10 עגבניות בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב בלסמי
  • 1 כף מלח ים
  • לטארט:
  • 500 גרם מוצרלה טרייה או בייבי מוצרלה
  • 30 עלי בזיליקום
  • ½ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות במצב חום עליון-תחתון. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 2. פורסים כל עגבנייה ל-4 פרוסות עבות, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי ומלח ים. צולים בחלק העליון של התנור למשך 20-25 דקות, עד שעגבניות השחימו והתרככו.
  • 3. בזמן שהעגבניות בתנור מכינים את הבצק: בעזרת סכין חורצים (זהירות, לא לחתוך!) מסגרת ברוחב 2 ס"מ סביב הבצק, מעין מסגרת תמונה.
  • 4. מברישים את כל הבצק בביצה טרופה, ומכניסים לחלקו התחתון של התנור למשך 20 דקות עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין. בתום האפייה מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • 5. מרכיבים את הטארט (חשוב להרכיב את המנה ממש בסמוך להגשה, כך שהבצק ישמור על פריכותו): מניחים על הבצק פרוסת עגבנייה צלויה, אחריה פרוסת מוצרלה, ומעליה עלה בזיליקום. ממשיכים לסדר את שאר פרוסות העגבנייה, המוצרלה ועלי הבזיליקום באותו אופן. מזלפים מעל שמן זית ומעט חומץ בלסמי. מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר.
  • 6. להגשה חותכים ריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully