- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. ממיסים 1/2 מכמות החמאה, סוכר חום, רכז רימונים ומלח במחבת ברזל שמתאימה לתנור, ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את ענפי התימין בשלמותם. מורידים מהאש, ומסדרים 1/2 ממספר עגבניות השרי ובצלי השאלוט כך ליצירת פסיפס צפוף בתחתית המחבת.
-
- 3. חוזרים על הפעולה עם יתר החומרים עבור המחבת השנייה.
-
- 4. מכניסים את המחבתות לתנור למשך 20 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.
-
- 5. קורצים מהבצק שני עיגולים בקוטר 25 ס"מ כל אחד. מוציאים את המחבתות מהתנור, ומניחים עיגול אחד מעל העגבניות והבצלים בכל מחבת. מהדקים את הבצק בעדינות מסביב לירקות. בעזרת סכין יוצרים בבצק 2 פתחי אוורור קטנים.
-
- 6. מחזירים לתנור, וממשיכים לאפות למשך 20 דקות. כשהבצק זהוב, מוציאים מהתנור, ממתינים 5-7 דקות, הופכים על צלחת גדולה מעט יותר מהמחבת, ומגישים.
-
- 7. אם מכינים את המאפה מראש, מומלץ לא להפוך אותו עד רגע ההגשה, כדי שהבצק יישאר פריך ולא יספוג את נוזלי הירקות. כ-10 דקות לפני ההגשה מחממים את המאפה כמה דקות בתנור, הופכים ומגישים.