- 1.שוטפים היטב את התרד תחת מים זורמים ונפטרים משאריות אדמה ואבק. מסירים את הגבעולים הנוקשים ומעבירים את העלים לסיר ובו 100 גרם חמאה. מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהעלים מאבדים מחצית מנפחם ומגירים את הנוזלים אל הסיר. מסננים וסוחטים היטב את העלים.
-
- 2. במחבת ממיסים 100 גרם חמאה. חותכים את הלימונים בשלמותם, עם הקליפה לקוביות קטנות. נפטרים מן הגרעינים ומוסיפים אל המחבת. מקלפים את השום, פורסים ומוסיפים גם אותו. כשריחו של השום ניכר, מכבים את האש. מעבירים את התרד הסחוט לקערה ומוסיפים את הלימון ואת השום.
-
- 3.מפוררים את גבינת הפטה אל התערות, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.
-
- 4. ממיסים את שאר החמאה ומעבירים לקערה. פורשים את דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו. משמנים בחמאה תבנית ומפזרים מעט פירורי לחם בתחתית. מסדרים מעל דף פילו אחד, מורחים בחמאה בעזרת מברשת ומפזרים עוד פירורי לחם.
-
- 5. חוזרים על הפעולה עם 2 דפי פילו נוספים. מסדרים מעל את מילוי התרד והלימון בשכבה אחידה ומקפלים מעל את שאריות דפי הפילו שהשתלשלו לצדי התבנית.
-
- 6. יוצקים את היוגורט אל שארית החמאה המומסת ומערבבים. קורעים את דפי הפילו הנותרים לרבעים. טובלים כל רבע בנפרד בתערובת החמאה והיוגורט ומכווצים למעין פרח. מניחים כל כיווץ בצק על הבניצה כשהקצוות כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים, עד לכיסוי התבנית כולה.
-
- 7.אופים בתנור שחומם מראש ל? 210 מעלות במשך כ? 25 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מגישים חמים וטרי ומניחים לפריכות הבצק ולרכות המילוי לטלטל
- את הלב.