- 1. הנקטרינות: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה את הנקטרינות החתוכות יחד עם יתר החומרים ומערבבים בעדינות. משהים את הנקטרינות במיץ הלימון והסוכר 5 דקות.
- לאחר מכן מניחים אותן על גבי תבנית עם נייר אפיה (משאירים בצד כ-10 פלחים לקישוט העוגה). אופים כ-8 דקות עד לצריבה וריכוך של הנקטרינות.
-
- 2. הכנת המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר.
-
- 3. אופן הרכבת העוגה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מורחים אותו במעט חמאה מומסת (בעזרת מברשת) ומפזרים מעט סוכר. מניחים עלה פילו שיכסה את תחתית ודפנות התבנית.,מורחים את הבצק במעט חמאה מומסת (בעזרת מברשת) ומפזרים מעט סוכר. שמים עלה נוסף על הראשון ושוב מורחים חמאה ומפזרים סוכר.
-
- 4.מפזרים חצי מכמות הנקטרינות הצלויות, ומורחים חצי מבלילת הגבינה. מניחים בעדינות שני עלי פילו מקומטים על הבלילה, כך שיכסו את התבנית. מטפטפים מעט חמאה מומסת (בעזרת מברשת)ומפזרים מעט סוכר.
-
- 5.מפזרים את יתרת הנקטרינות הצלויות, שופכים את יתרת בלילת הגבינה ומכסים בשני עלי פילו שביניהם שוב מריחת חמאה ופיזור סוכר, כך גם על העלה העליון.
-
- 6.מניחים את הנקטרינות ששמרנו בצד (הלא צלויות), מפזרים שקדים פרוסים ואופים כחצי שעה עד להתייצבות המילוי והזהבת הבצק. מומלץ לקרר מעט לפני חיתוך והגשה.
-
- * ניתן לאכול חם או קר. נשמר כיומיים במקרר.