מתכונים חמים

טארט גרנולה עם שמנת חמוצה

תחתית קראנצ'ית עשויה גרנולה עם מלית עשירה של שמנת חמוצה מקושטת פירות קיץ

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פאי גרנולה במילוי שמנת חמוצה של פעם ובקישוט פירות

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית/רינג בקוטר 26 בגובה 3 ס"מ
  • לקלתית גרנולה:
  • 400 גרם תערובת גרנולה פשוטה או עם אגוזים (ללא צימוקים או פירות מיובשים אחרים)
  • 30 גרם קמח לבן/מלא (3 כפות)
  • 50 גרם סוכר דמררה (1/4 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • 40 גרם מים רותחים (4 כפות)
  • להכנת המילוי:
  • 1 ק"ג שמנת של פעם 27% שומן (5 גביעים)
  • 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
  • 1 כפית תמצית וניל טהור (מומלץ מחית עם זרעי וניל או תוכן של חצי תרמיל וניל)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים: גרנולה, קמח, סוכר, מלח וקינמון וטוחנים לפירורים (לא לאבקה). עוצרים ומוסיפים את החמאה והמים. מעבדים כדקה עד להיווצרות גושים לחים.
  • 2. מוציאים לקערה ושמים במקרר כרבע שעה להתייצבות.
  • 3.משמנים קלות את הרינג/ תבנית, מהדקים ומעצבים ביד את תערובת הגרנולה לקלתית בעובי של כחצי ס"מ. מכניסים את התבנית עם הקלתית למקפיא לרבע שעה.
  • 4. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הקלתית כ-20 דקות עד להזהבה מלאה. מקררים לחלוטין לפני מילוי.
  • 5. המלית: שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה (לא להקציף) עד שמתקבל מרקם חלק ומבריק.
  • 6. שופכים את המילוי לתוך קלתית הגרנולה שהתקררה. מחליקים את המילוי בעזרת פלטה מדורגת (הכי נח) וממשיכים לאפות כ-5 דקות בלבד. פני המילוי יהיו מבריקים מאד.
  • 7. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מסירים את הרינג ומקשטים בפירות טריים.
  • *על מנת לפרוס את הפאי ביתר קלות מומלץ לחתוך בסכין שף חלקה הטבולה במים חמים.
  • **מומלץ לחסל את העוגה תוך יומיים שכן הקלתית מאבדת מפריכותה במקרר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully