טארט גרנולה עם שמנת חמוצה
תחתית קראנצ'ית עשויה גרנולה עם מלית עשירה של שמנת חמוצה מקושטת פירות קיץ
מצרכים
- לתבנית/רינג בקוטר 26 בגובה 3 ס"מ
- לקלתית גרנולה:
- 400 גרם תערובת גרנולה פשוטה או עם אגוזים (ללא צימוקים או פירות מיובשים אחרים)
- 30 גרם קמח לבן/מלא (3 כפות)
- 50 גרם סוכר דמררה (1/4 כוס)
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 40 גרם חמאה מומסת
- 40 גרם מים רותחים (4 כפות)
- להכנת המילוי:
- 1 ק"ג שמנת של פעם 27% שומן (5 גביעים)
- 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
- 1 כפית תמצית וניל טהור (מומלץ מחית עם זרעי וניל או תוכן של חצי תרמיל וניל)
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים: גרנולה, קמח, סוכר, מלח וקינמון וטוחנים לפירורים (לא לאבקה). עוצרים ומוסיפים את החמאה והמים. מעבדים כדקה עד להיווצרות גושים לחים.
- 2. מוציאים לקערה ושמים במקרר כרבע שעה להתייצבות.
- 3.משמנים קלות את הרינג/ תבנית, מהדקים ומעצבים ביד את תערובת הגרנולה לקלתית בעובי של כחצי ס"מ. מכניסים את התבנית עם הקלתית למקפיא לרבע שעה.
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הקלתית כ-20 דקות עד להזהבה מלאה. מקררים לחלוטין לפני מילוי.
- 5. המלית: שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה (לא להקציף) עד שמתקבל מרקם חלק ומבריק.
- 6. שופכים את המילוי לתוך קלתית הגרנולה שהתקררה. מחליקים את המילוי בעזרת פלטה מדורגת (הכי נח) וממשיכים לאפות כ-5 דקות בלבד. פני המילוי יהיו מבריקים מאד.
- 7. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מסירים את הרינג ומקשטים בפירות טריים.
- *על מנת לפרוס את הפאי ביתר קלות מומלץ לחתוך בסכין שף חלקה הטבולה במים חמים.
- **מומלץ לחסל את העוגה תוך יומיים שכן הקלתית מאבדת מפריכותה במקרר.