- 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים: גרנולה, קמח, סוכר, מלח וקינמון וטוחנים לפירורים (לא לאבקה). עוצרים ומוסיפים את החמאה והמים. מעבדים כדקה עד להיווצרות גושים לחים.
-
- 2. מוציאים לקערה ושמים במקרר כרבע שעה להתייצבות.
-
- 3.משמנים קלות את הרינג/ תבנית, מהדקים ומעצבים ביד את תערובת הגרנולה לקלתית בעובי של כחצי ס"מ. מכניסים את התבנית עם הקלתית למקפיא לרבע שעה.
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הקלתית כ-20 דקות עד להזהבה מלאה. מקררים לחלוטין לפני מילוי.
-
- 5. המלית: שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב עם מטרפה (לא להקציף) עד שמתקבל מרקם חלק ומבריק.
-
- 6. שופכים את המילוי לתוך קלתית הגרנולה שהתקררה. מחליקים את המילוי בעזרת פלטה מדורגת (הכי נח) וממשיכים לאפות כ-5 דקות בלבד. פני המילוי יהיו מבריקים מאד.
- 7. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מסירים את הרינג ומקשטים בפירות טריים.
-
- *על מנת לפרוס את הפאי ביתר קלות מומלץ לחתוך בסכין שף חלקה הטבולה במים חמים.
-
- **מומלץ לחסל את העוגה תוך יומיים שכן הקלתית מאבדת מפריכותה במקרר.