פירות קיץ מקורמלים עם גבינה כחולה ואגוזים

רות אוליבר במתכון לפירות קיץ חמצמצים עם גבינת רוקפור ואגוזים

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
פירות קיץ צלויים עם גבינת כחולה. דרור עינב,
פירות קיץ צלויים עם גבינת כחולה(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 3-4 משמשים כתומים ובשלים, חצויים ונקיים מחרצנים
  • 4 אפרסקים (או נקטרינות) חצויים ונקיים מחרצנים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • להגשה:
  • 150 גרם גבינה כחולה 29 % שומן
  • 1 כף דבש
  • 100 גרם אגוזי לוז או מלך קלויים
  • 2 גבעולי נענע
  • שמן זית לזילוף
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן במחבת, מפזרים סוכר על תחתיתה ומחכים מספר דקות עד שהסוכר מתחיל להתקרמל.
  • 2. מניחים את חצאי הפירות על המחבת כשהצד החתוך על הסוכר וממתינים כ-3 דקות או עד שהפירות מתחילים להגיר מעט נוזלים.
  • 3. מקפיצים את הפירות עוד דקה שתים, יוצקים את הבלסמי ומקפיצים עוד דקה, מסירים מהאש מעבירים לכלי שטוח.
  • 4. מפזרים מיד גבינה כחולה, אגוזים ועלי נענע. מזלפים מעט שמן זית, דבש ומלח גס ומגישים בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully