פירות קיץ מקורמלים עם גבינה כחולה ואגוזים
רות אוליבר במתכון לפירות קיץ חמצמצים עם גבינת רוקפור ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 2 כפות שמן
- 3 כפות סוכר
- 3-4 משמשים כתומים ובשלים, חצויים ונקיים מחרצנים
- 4 אפרסקים (או נקטרינות) חצויים ונקיים מחרצנים
- 2 כפות חומץ בלסמי
- להגשה:
- 150 גרם גבינה כחולה 29 % שומן
- 1 כף דבש
- 100 גרם אגוזי לוז או מלך קלויים
- 2 גבעולי נענע
- שמן זית לזילוף
- קורט מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן במחבת, מפזרים סוכר על תחתיתה ומחכים מספר דקות עד שהסוכר מתחיל להתקרמל.
- 2. מניחים את חצאי הפירות על המחבת כשהצד החתוך על הסוכר וממתינים כ-3 דקות או עד שהפירות מתחילים להגיר מעט נוזלים.
- 3. מקפיצים את הפירות עוד דקה שתים, יוצקים את הבלסמי ומקפיצים עוד דקה, מסירים מהאש מעבירים לכלי שטוח.
- 4. מפזרים מיד גבינה כחולה, אגוזים ועלי נענע. מזלפים מעט שמן זית, דבש ומלח גס ומגישים בטמפרטורת החדר.