קציצות חצילים עסיסיות

קציצות פריכות שמכינים בקלי קלות עם תוספת חצילים קלויים שמבטיחה תוצאה עסיסית במיוחד ועשירה בטעמים. אפשר לטגן ואפשר גם לאפות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה (אפשר גם נענע או עוד פטרוזיליה), קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 4 כפות נדיבות חצילים קלויים
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן, לטיגון רדוד

אופן ההכנה

  • 1. שמים חצי מכמות פירורי הלחם בקערה גדולה, ואליהם מוסיפים את כל המצרכים לקציצות: בשר טחון, עשבי תיבול קצוצים, קוביות בצל, ביצה וחצילים קלויים.
  • 2.מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. את שאר פירורי הלחם שמים בקערה קטנה.
  • 3.מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה.
  • יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומועכים אותן מעט, כך שתהיינה בעובי 2 ס"מ בערך.
  • 4.טובלים את הקציצות בפירורי הלחם מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים את הקציצות מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מומלץ לטגן בכל פעם מספר קציצות ולא את כולן יחד, על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן או שאופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 5. מעבירים לנייר סופג ומגישים ביחד עם טחינה וירקות טריים.
  • קציצות בשר ובטטה

  • קציצות בשר בלחם עם חומוס

  • קציצות אפויות

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • קציצות ברוטב קישואים ולימון

  • כופתאות הגונדי של אבי ביטון

  • קציצות בורגול ועוף

  • כופתא קבב של אבי לוי

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • קובה סלק של סבתא מרגו

  • חורשט סבזי

  • קציצות אבוחצירא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully