וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות חצילים עסיסיות

קציצות פריכות שמכינים בקלי קלות עם תוספת חצילים קלויים שמבטיחה תוצאה עסיסית במיוחד ועשירה בטעמים. אפשר לטגן ואפשר גם לאפות

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה (אפשר גם נענע או עוד פטרוזיליה), קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 4 כפות נדיבות חצילים קלויים
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן, לטיגון רדוד

אופן ההכנה

  • 1. שמים חצי מכמות פירורי הלחם בקערה גדולה, ואליהם מוסיפים את כל המצרכים לקציצות: בשר טחון, עשבי תיבול קצוצים, קוביות בצל, ביצה וחצילים קלויים.
  • 2.מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. את שאר פירורי הלחם שמים בקערה קטנה.
  • 3.מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה.
  • יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומועכים אותן מעט, כך שתהיינה בעובי 2 ס"מ בערך.
  • 4.טובלים את הקציצות בפירורי הלחם מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים את הקציצות מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. מומלץ לטגן בכל פעם מספר קציצות ולא את כולן יחד, על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן או שאופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 5. מעבירים לנייר סופג ומגישים ביחד עם טחינה וירקות טריים.
  • קציצות בשר ובטטה

  • קציצות בשר בלחם עם חומוס

  • קציצות אפויות

  • סיר קציצות אביבי

  • אל מעשוקה

  • סינייה קבבים וירקות צלויים

  • קבב לבנוני עם במיה

  • קציצות בורגול ועוף

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • סופריטו קציצות פריקי

  • מרק בשר ראש וגרגרי חומוס

  • בורקסים במילוי בשר

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • קציצות ברוטב קישואים ולימון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully