פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם מדורה

      השף יוסי אסרף מוכיח של"ג בעומר הוא לא רק מרשמלו על האש, ומכין לחם על מחבת בגחלים לוחשות שאפשר למלא אותו בכל דבר שאוהבים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: מתן שופן, עריכה: נטלי זברו

      מצרכים

      • 1 ק"ג קמח
      • 600 מ"ל מים
      • 1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
      • 100 מ"ל מים חמימים
      • 1/2 1 כף מלח
      • 1/2 כוס שמן זית לצלייה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים מים וקמח בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר כשעה.
      • 2. במקביל, מערבבים את השמרים עם המים החמימים, ונותנים להם לתסוס כשעה.
      • 3. לאחר שעה, מאחדים את שתי התערובות. תתקבל תערובת נוזלית למדי, ולכן מומלץ לעבוד עם כף או מיקסר. לשים כ-5 דקות במהירות בינונית.
      • 4. מוסיפים את המלח, ולשים עוד 2 דקות.
      • 5. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים במגבת או ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
      • 6. למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר, מורידים את התפיחה של הבצק (מועכים אותו באמצעות הידיים), ונותנים לו לטפוח שוב בטמפרטורת החדר.
      • 7. במדורה: מחממים סיר שטוח או מחבת רחבה על הגריל או על פחמים. כאשר הכלי חם, מוסיפים שמן זית בנדיבות. מעבירים את הבצק התפוח לסיר, ומכסים.
      • 8. צולים את הבצק עד שהצד התחתון זהוב (אפשר מדי פעם להרים ולבדוק). הופכים לצד השני בזהירות.
      • 9. ממשיכים לצלות עד שהלחם קריספי משני הצדדים וכשנוקשים עליו שומעים קול חלול. מורידים מהאש, ומצננים מעט.
      • הצעת הגשה: לקלות ירקות על המחבת או הגריל, ולהכניס לתוך הלחם.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -