מתכונים חמים

לחם מדורה

השף יוסי אסרף מוכיח של"ג בעומר הוא לא רק מרשמלו על האש, ומכין לחם על מחבת בגחלים לוחשות שאפשר למלא אותו בכל דבר שאוהבים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(צילום: מתן שופן, עריכה: נטלי זברו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 600 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • 100 מ"ל מים חמימים
  • 1/2 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית לצלייה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים מים וקמח בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר כשעה.
  • 2. במקביל, מערבבים את השמרים עם המים החמימים, ונותנים להם לתסוס כשעה.
  • 3. לאחר שעה, מאחדים את שתי התערובות. תתקבל תערובת נוזלית למדי, ולכן מומלץ לעבוד עם כף או מיקסר. לשים כ-5 דקות במהירות בינונית.
  • 4. מוסיפים את המלח, ולשים עוד 2 דקות.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים במגבת או ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 6. למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר, מורידים את התפיחה של הבצק (מועכים אותו באמצעות הידיים), ונותנים לו לטפוח שוב בטמפרטורת החדר.
  • 7. במדורה: מחממים סיר שטוח או מחבת רחבה על הגריל או על פחמים. כאשר הכלי חם, מוסיפים שמן זית בנדיבות. מעבירים את הבצק התפוח לסיר, ומכסים.
  • 8. צולים את הבצק עד שהצד התחתון זהוב (אפשר מדי פעם להרים ולבדוק). הופכים לצד השני בזהירות.
  • 9. ממשיכים לצלות עד שהלחם קריספי משני הצדדים וכשנוקשים עליו שומעים קול חלול. מורידים מהאש, ומצננים מעט.
  • הצעת הגשה: לקלות ירקות על המחבת או הגריל, ולהכניס לתוך הלחם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully