וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם מדורה

השף יוסי אסרף מוכיח של"ג בעומר הוא לא רק מרשמלו על האש, ומכין לחם על מחבת בגחלים לוחשות שאפשר למלא אותו בכל דבר שאוהבים

מתכון מאת: מערכת וואלה

צילום: מתן שופן, עריכה: נטלי זברו

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קמח
  • 600 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • 100 מ"ל מים חמימים
  • 1/2 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית לצלייה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים מים וקמח בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר כשעה.
  • 2. במקביל, מערבבים את השמרים עם המים החמימים, ונותנים להם לתסוס כשעה.
  • 3. לאחר שעה, מאחדים את שתי התערובות. תתקבל תערובת נוזלית למדי, ולכן מומלץ לעבוד עם כף או מיקסר. לשים כ-5 דקות במהירות בינונית.
  • 4. מוסיפים את המלח, ולשים עוד 2 דקות.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים במגבת או ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 6. למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר, מורידים את התפיחה של הבצק (מועכים אותו באמצעות הידיים), ונותנים לו לטפוח שוב בטמפרטורת החדר.
  • 7. במדורה: מחממים סיר שטוח או מחבת רחבה על הגריל או על פחמים. כאשר הכלי חם, מוסיפים שמן זית בנדיבות. מעבירים את הבצק התפוח לסיר, ומכסים.
  • 8. צולים את הבצק עד שהצד התחתון זהוב (אפשר מדי פעם להרים ולבדוק). הופכים לצד השני בזהירות.
  • 9. ממשיכים לצלות עד שהלחם קריספי משני הצדדים וכשנוקשים עליו שומעים קול חלול. מורידים מהאש, ומצננים מעט.
  • הצעת הגשה: לקלות ירקות על המחבת או הגריל, ולהכניס לתוך הלחם.
  • לחם ולחמניות ממולאים בזיתים ורוזמרין

  • לחמניות במילוי שוקולד ובננות

  • מאפה במילוי בצל מדורה

  • בייגל בתיבול פיצה

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • לחמניות לשבת

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • לחם שוקולד איטלקי

  • פוגאס מתובל

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחמניות באן

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • לחמניות סוכר וקינמון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully