לחם מדורה

השף יוסי אסרף מוכיח של"ג בעומר הוא לא רק מרשמלו על האש, ומכין לחם על מחבת בגחלים לוחשות שאפשר למלא אותו בכל דבר שאוהבים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: צילום: מתן שופן, עריכה: נטלי זברו)

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 600 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • 100 מ"ל מים חמימים
  • 1/2 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית לצלייה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים מים וקמח בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר כשעה.
  • 2. במקביל, מערבבים את השמרים עם המים החמימים, ונותנים להם לתסוס כשעה.
  • 3. לאחר שעה, מאחדים את שתי התערובות. תתקבל תערובת נוזלית למדי, ולכן מומלץ לעבוד עם כף או מיקסר. לשים כ-5 דקות במהירות בינונית.
  • 4. מוסיפים את המלח, ולשים עוד 2 דקות.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים במגבת או ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • 6. למחרת, מוציאים את הקערה מהמקרר, מורידים את התפיחה של הבצק (מועכים אותו באמצעות הידיים), ונותנים לו לטפוח שוב בטמפרטורת החדר.
  • 7. במדורה: מחממים סיר שטוח או מחבת רחבה על הגריל או על פחמים. כאשר הכלי חם, מוסיפים שמן זית בנדיבות. מעבירים את הבצק התפוח לסיר, ומכסים.
  • 8. צולים את הבצק עד שהצד התחתון זהוב (אפשר מדי פעם להרים ולבדוק). הופכים לצד השני בזהירות.
  • 9. ממשיכים לצלות עד שהלחם קריספי משני הצדדים וכשנוקשים עליו שומעים קול חלול. מורידים מהאש, ומצננים מעט.
  • הצעת הגשה: לקלות ירקות על המחבת או הגריל, ולהכניס לתוך הלחם.
  • לחם ולחמניות ממולאים בזיתים ורוזמרין

  • לחמניות במילוי שוקולד ובננות

  • מאפה במילוי בצל מדורה

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • גוז'אר (Gougères)

  • לחמניות באן

  • לחמניות ממולאות בשר

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • מתכון לברד פודינג מלוח עם בצל ירוק ופטריות

  • לחם נתלש עם עשבי תיבול

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחמניות מתוקות (בולו)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully