מתכונים חמים

לחם ולחמניות ממולאים בזיתים ורוזמרין

מתכון מאת: טל,taly15071992@walla.com
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

בצק (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 3 כיכרות לחם או 40 לחמניות:
  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח רגיל
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • כפית מלח
  • 1 חלמון (צהוב הביצה) טרוף
  • מילוי:
  • חצי כוס זיתים חתוכים לחתיכות קטנות
  • חצי כוס רוזמרין קצוץ דק
  • (עוד אפשרות: זרעי חמניות/גרנולה -לקבלת לחם בריאות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק (חוץ מהמים ומהחלמון הטרוף).
  • 2. כשהבצק נעשה פירורי מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 3. משהים לתפיחה כ-15 דקות ואחר כך חוצים את הבצק לשניים (או שיוצרים לחמניות-לבחירתכם): אחד למילוי הזיתים והשני למילוי הרוזמרין (אפשר גם מילויים אחרים) מערבבים את הבצק עם הזיתים או עם הרוזמרין ועושים שני כדורים גדולים (שדומים לכיכר לחם).
  • 4. משהים להתפחה שנייה למשךכ-15 דק'.
  • 5. את הביצה הטרופה מברישים על כל כיכר לחם ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות למשך כ-40דקות. יש להשגיח על הלחמניות וכשהם זהובות להוציא המהתנור ולאכול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully