וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם ולחמניות ממולאים בזיתים ורוזמרין

מתכון מאת: טל,taly15071992@walla.com

בצק. ShutterStock
בצק

מצרכים למתכון

  • עבור 3 כיכרות לחם או 40 לחמניות:
  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח רגיל
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • כפית מלח
  • 1 חלמון (צהוב הביצה) טרוף
  • מילוי:
  • חצי כוס זיתים חתוכים לחתיכות קטנות
  • חצי כוס רוזמרין קצוץ דק
  • (עוד אפשרות: זרעי חמניות/גרנולה -לקבלת לחם בריאות)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק (חוץ מהמים ומהחלמון הטרוף).
  • 2. כשהבצק נעשה פירורי מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 3. משהים לתפיחה כ-15 דקות ואחר כך חוצים את הבצק לשניים (או שיוצרים לחמניות-לבחירתכם): אחד למילוי הזיתים והשני למילוי הרוזמרין (אפשר גם מילויים אחרים) מערבבים את הבצק עם הזיתים או עם הרוזמרין ועושים שני כדורים גדולים (שדומים לכיכר לחם).
  • 4. משהים להתפחה שנייה למשךכ-15 דק'.
  • 5. את הביצה הטרופה מברישים על כל כיכר לחם ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות למשך כ-40דקות. יש להשגיח על הלחמניות וכשהם זהובות להוציא המהתנור ולאכול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully