לחם ולחמניות ממולאים בזיתים ורוזמרין
בצק (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
- עבור 3 כיכרות לחם או 40 לחמניות:
- לבצק:
- 1/2 3 כוסות קמח רגיל
- 4 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- כפית מלח
- 1 חלמון (צהוב הביצה) טרוף
- מילוי:
- חצי כוס זיתים חתוכים לחתיכות קטנות
- חצי כוס רוזמרין קצוץ דק
- (עוד אפשרות: זרעי חמניות/גרנולה -לקבלת לחם בריאות)
- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק (חוץ מהמים ומהחלמון הטרוף).
- 2. כשהבצק נעשה פירורי מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- 3. משהים לתפיחה כ-15 דקות ואחר כך חוצים את הבצק לשניים (או שיוצרים לחמניות-לבחירתכם): אחד למילוי הזיתים והשני למילוי הרוזמרין (אפשר גם מילויים אחרים) מערבבים את הבצק עם הזיתים או עם הרוזמרין ועושים שני כדורים גדולים (שדומים לכיכר לחם).
- 4. משהים להתפחה שנייה למשךכ-15 דק'.
- 5. את הביצה הטרופה מברישים על כל כיכר לחם ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות למשך כ-40דקות. יש להשגיח על הלחמניות וכשהם זהובות להוציא המהתנור ולאכול.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה