- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. לפוקאצ'ה: שמים את הקמח והמים בקערה. מערבבים היטב ליצירת בצק ואז מעבירים למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש.
-
- 3. מוסיפים את הפרג והמלח ולשים אותו אל הבצק. מעבירים לקערה מכוסה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה.
-
- 4. לבצלים: מניחים את טבעות הבצל והכרישה במחבת עם השמן, וצורבים אותם מעל להבה גבוהה 2-3 דקות מכל צד עד שהזהיבו יפה. אם המחבת קטנה עושים כמה נאגלות של צריבת ירקות.
-
- 5. קורצים 2 כדורים מבצק הפוקאצ'ה. בעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת מלבן או עיגול גדול ומניחים אותו על תבנים עם נייר אפייה.
-
- 6. מניחים בבצק מחצית מהטבעות הצרובות, ועליהן מעט חומץ בלסמי. בוזקים מעל פרג ומעט מלח גס ומעבירים לתנור.
-
- 7. אופים 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב ונהיה פריך. מכינים באותו אופן פוקאצ'ה משאר הבצק והבצלים.
-
- 8. מגישים את הפוקאצ'ה חמה, לפני ההגשה מפזרים מעליה עלי טימין וגבינת פקורינו מגוררת, אם רוצים. כדאי להגיש יחד עם קערת שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה.