- 1. בסיר גדול וכבד, שקוטר תחתיתו קטן מעט מקוטר פתחו, מטגנים מעט את הבצל בשמן (עד שהבצל נהיה שקוף). מוסיפים את הבשר ומשחימים.
-
- 2. מוסיפים מים כך שיכסו את כל החומרים שבסיר, מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כשהסיר מכוסה, מעל להבה בינונית, עד שהבשר רך - כחצי שעה.
-
- 3. במחבת אחרת מטגנים את הכרובית ולאחר מכן את פרוסות החצילים - רק עד שהם מזהיבים.
-
- 4. מניחים על הבשר שכבה של כרובית ומעליה שכבה של חצילים.
-
- 5. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, ומוסיפים מים כך שיכסו את האורז. לא בוחשים!
-
- 6. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה עד שעה וחצי, עד שכל הנוזלים נספגים.
-
- 7. משהים כ- 10 דקות, מסירים את המכסה ומניחים מגש שטוח מעל הסיר.
-
- הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה, טופחים קלות על תחתיתו ומרימים את הסיר ישר למעלה, כך שתתקבל עוגת שכבות שלמה.