פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מקלובה

      מתכון של חני פרבר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורז לבן (מערכת וואלה! NEWS)
      אורז לבן (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות דקות
      • שמן לטיגון
      • 500 גרם טלה או כבש (רזה או שמן), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
      • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
      • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
      • 1 כפית הל טחון
      • 1 כפית קינמון טחון
      • מעט ציפורן טחונה
      • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
      • 2 חצילים, פרוסום לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מומלחים, שטופים ומיובשים
      • 500 גרם אורז (מקובל להשתמש באורז ארוך, אך העגול "מחזיק" טוב יותר את התבשיל ולא פחות טעים)

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר גדול וכבד, שקוטר תחתיתו קטן מעט מקוטר פתחו, מטגנים מעט את הבצל בשמן (עד שהבצל נהיה שקוף). מוסיפים את הבשר ומשחימים.
      • 2. מוסיפים מים כך שיכסו את כל החומרים שבסיר, מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כשהסיר מכוסה, מעל להבה בינונית, עד שהבשר רך - כחצי שעה.
      • 3. במחבת אחרת מטגנים את הכרובית ולאחר מכן את פרוסות החצילים - רק עד שהם מזהיבים.
      • 4. מניחים על הבשר שכבה של כרובית ומעליה שכבה של חצילים.
      • 5. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, ומוסיפים מים כך שיכסו את האורז. לא בוחשים!
      • 6. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה עד שעה וחצי, עד שכל הנוזלים נספגים.
      • 7. משהים כ- 10 דקות, מסירים את המכסה ומניחים מגש שטוח מעל הסיר.
      • הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה, טופחים קלות על תחתיתו ומרימים את הסיר ישר למעלה, כך שתתקבל עוגת שכבות שלמה.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות