קאפונטה חצילים עם אורז
מי שחושב שצמחונים נהנים פחות, לא יודע על מה הוא מדבר. מתכון מתוך "הספר הקטן-גדול הבישול הצמחוני" לקאפונטה חצילים עם אורז יוכיח לכם זאת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים
- 1 בצל קטן
- 3 כפות שמן זית כתית
- 2 גבעולי סלרי
- 4 עגבניות גדולות, קצוצות
- 1אגס בשל, קלוף וקצוץ גס
- 100 גר' זיתים שחורים
- 1 כף צלפים במלח, שטופים
- 1 כף סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4 כפות מים
- 2 כפות חומץ
- 300 גר' אורז פרסי
- 1 כף ריחן קצוץ
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה מאדים חצילים חתוכים לקוביות ובצל קצוץ בכף שמן על להבה בינונית 10 דקות או עד שיתרככו.
- 2. מוסיפים סלרי קצוץ, עגבניות, אגס, זיתים, צלפים וסוכר.
- 3. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים מים וחומץ. מבשלים על להבה קטנה 15 דקות או עד שכל הירקות התרככו.
- 4. בסיר גדול עם מי מלח רותחים מבשלים את האורז 12-15 דקות או עד לריכוך, מסננים ומוציאים את שאר השמן. מוסיפים ריחן ומערבבים.
- 5. דוחסים את האורז לארבע כוסות קטנות או קוקוטים, הופכים את תבניות האורז למגש ומגישים את נזיד החצילים.