וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפונטה חצילים עם אורז

מי שחושב שצמחונים נהנים פחות, לא יודע על מה הוא מדבר. מתכון מתוך "הספר הקטן-גדול – הבישול הצמחוני" לקאפונטה חצילים עם אורז יוכיח לכם זאת.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קאפונטה חצילים עם אורז.
קאפונטה חצילים עם אורז

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים
  • 1 בצל קטן
  • 3 כפות שמן זית כתית
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4 עגבניות גדולות, קצוצות
  • 1אגס בשל, קלוף וקצוץ גס
  • 100 גר' זיתים שחורים
  • 1 כף צלפים במלח, שטופים
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות חומץ
  • 300 גר' אורז פרסי
  • 1 כף ריחן קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. במחבת גדולה מאדים חצילים חתוכים לקוביות ובצל קצוץ בכף שמן על להבה בינונית 10 דקות או עד שיתרככו.
  • 2. מוסיפים סלרי קצוץ, עגבניות, אגס, זיתים, צלפים וסוכר.
  • 3. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים מים וחומץ. מבשלים על להבה קטנה 15 דקות או עד שכל הירקות התרככו.
  • 4. בסיר גדול עם מי מלח רותחים מבשלים את האורז 12-15 דקות או עד לריכוך, מסננים ומוציאים את שאר השמן. מוסיפים ריחן ומערבבים.
  • 5. דוחסים את האורז לארבע כוסות קטנות או קוקוטים, הופכים את תבניות האורז למגש ומגישים את נזיד החצילים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully