חצילים בנענע, שום וחומץ
מתכון של המעדנייה האיטלקית "רונימוטי" ברמת גן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 חצילים גדולים חתוכים לקוביות 2X2
- 2 כוסות חומץ בן יין לבן
- 5 שיני שום פרוסות
- ½ כוס סוכר (לבן)
- ¼ כוס חומץ בלסמי
- ½ כוס שמן זית
- חופן עלי נענע
אופן ההכנה
- 1. מפזרים על קוביות החצילים מלח ומשאירים מחוץ למקרר כ-1/2 שעה להגיר נוזלים. מייבשים ומעבירים למגש.
- 2. שופכים שמן זית על הקוביות, משמנים ומכניסים לתנור בחום 220 מעלות לכ-20 דקות או עד שמזהיב.
- 3. מכינים את התחמיץ: מערבבים חומרים וטורפים עד שהסוכר נבלע. מעבירים התחמיץ לקופסת פלסטיק.
- 4. שמים את קוביות החצילים בקופסה ומצננים לפחות שעתיים. (נשמר עד שבוע במקרר)