חציל בלדי קלוי בגבינת פטה
גרסה משודרגת , בריאותית וקלילה לחציל בלדי ומתאימה לראש השנה בעיקר כמנה ראשונה. גרגרי הרימון מוסיפים למנה את טעמם המתקתק והופכים אותה למנה קלאסית. מתכון של השף אורי לוי ממסעדת "אינגריד" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל
- 1/2 כוס יוגורט
- נענע
- שמן זית
- 1/2 כפית שום
- 20 גר' גבינה פטה
- כף גרגרי רימון
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. קולים את החציל על הגריל או בתנור. מקלפים ומועכים את החציל הקלוף בעזרת מזלג.
- 2. מוסיפים ליוגורט כף קצוצה של נענע ושתי כפות שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כפית שום כתוש. מערבבים את התערובת ומוזגים מעל החציל.
- 3. מניחים גבינת פטה מעל ומטפטפים מעט שמן זית מעל ומפזרים את גרגרי הרימון.