חצילים עם רימונים וגבינה צפתית
מתכון של אלינוער רבין לחצילים עם רימונים וגבינה צפתית, באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 חצילים בגודל בינוני
- 2 רימונים
- 250 גרם גבינה צפתית
- 3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק
- שליש כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- עלי נענע
אופן ההכנה
- 1. קולים את החצילים בקליפה עד שהם רכים. מצננים על רשת, קולפים מבלי להרחיק את הגבעול, תוך שמירה על צורת החציל. מניחים כל חציל על צלחת אישית.
- 2. קולפים את הרימונים גם מהקליפה הדקה, מפרידים לגרגרים ומפזרים בנדיבות על החצילים.
- 3. חותכים את הגבינה לאצבעות או לקוביות ומפזרים על הרימון.
- פורסים את גבעולי הבצל הירוק ומפזרים מעל.
- 4. בכלי קטן מערבבים את השמן עם מיץ הלימון, מלח ופלפל ויוצקים על החצילים.
- 5. קורעים את עלי הנענע ומקשטים בהם את המנה. מגישים עם לחם לבן טרי או עם פיתה.