פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חצילים עם רימונים וגבינה צפתית

      מתכון של אלינוער רבין לחצילים עם רימונים וגבינה צפתית, באדיבות מועצת הפירות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חצילים עם רימונים וגבינה צפתית (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)
      חצילים עם רימונים וגבינה צפתית (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 4 חצילים בגודל בינוני
      • 2 רימונים
      • 250 גרם גבינה צפתית
      • 3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק
      • שליש כוס שמן זית
      • 2 כפות מיץ לימון
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • עלי נענע

      אופן ההכנה

      • 1. קולים את החצילים בקליפה עד שהם רכים. מצננים על רשת, קולפים מבלי להרחיק את הגבעול, תוך שמירה על צורת החציל. מניחים כל חציל על צלחת אישית.
      • 2. קולפים את הרימונים גם מהקליפה הדקה, מפרידים לגרגרים ומפזרים בנדיבות על החצילים.
      • 3. חותכים את הגבינה לאצבעות או לקוביות ומפזרים על הרימון.
      • פורסים את גבעולי הבצל הירוק ומפזרים מעל.
      • 4. בכלי קטן מערבבים את השמן עם מיץ הלימון, מלח ופלפל ויוצקים על החצילים.
      • 5. קורעים את עלי הנענע ומקשטים בהם את המנה. מגישים עם לחם לבן טרי או עם פיתה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -