סלט בורגול, תמרים ואפרסמון
סלט סתווי עם בורגול, אפרסמון, תמרים ואגוזים של לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-3 סועדים
- 1/2 כוס בורגול בינוני שהושרה שעה בחצי כוס מים רותחים
- חצי בצל סגול חתוך לקוביות
- אפרסמון שלם מגורר דק או בקוביות קטנות
- גזר שלם מגורר דק
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- 3 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 2 כפות פקאן קלוי או סיני קצוצים גס
- 2 כפות אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
- 10 תמרים מסוג מג'הול קצוצים
- לרוטב:
- 20 גר זרעי כמון קלויים { קולים על מחבת חמה בערך דקה]
- כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 3 כפות סילאן
- קורט מלח דק
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: מעבירים הכל לצנצנת ומשקשקים.
- 2. מכינים את הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד. מעבירים לקערת הגשה, מתבלים ומגישים.