סלט בורגול וגרגרי חומוס
סלט חגיגי לארוחת ראש השנה - חשוב רק להכין יום מראש את גרגירי החומוס . עדי לוי ממסעדת ז'א'ז'ו בשרונה מסבירה איך עושים את זה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים
- 500 גרם (2 כוסות) בורגול
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) חומוס
- 500 מ"ל מים רותחים
- 2 בצלים סגולים פרוסים דק
- 4 שיני שום פרוסות
- צרור בצל ירוק
- חבילת עלי מנגולד
- צרור נענע קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- קורט כורכום
- 100 מ"ל (5 כפות) שמן זית
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. חומוס: משרים את החומוס במים למשך הלילה.
- 2. למחרת, מבשלים את הגרגרים במים עד שהם מתרככים (אך עדיין שומרים על צורתם).
- 3. בורגול: מרתיחים 2 כוסות מים עם קורט מלח, פלפל שחור וקורט כורכום. שופכים על הבורגול את הנוזל ומכסים בניילון. מורידים את הניילון לאחר 20 דקות.
- 4. סלט: מטגנים במחבת את הבצלים הסגולים, שיני השום, הבצל הירוק ועלי המנגולד בשמן זית. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים והרבה מיץ לימון.
- 5. מוסיפים את הבורגול ואת העשבים הקצוצים ומגישים.