פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט בורגול וגרגרי חומוס

      סלט חגיגי לארוחת ראש השנה - חשוב רק להכין יום מראש את גרגירי החומוס . עדי לוי ממסעדת ז'א'ז'ו בשרונה מסבירה איך עושים את זה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו (נמרוד סונדרס)
      ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים
      • 500 גרם (2 כוסות) בורגול
      • 300 גרם (1/2 1 כוסות) חומוס
      • 500 מ"ל מים רותחים
      • 2 בצלים סגולים פרוסים דק
      • 4 שיני שום פרוסות
      • צרור בצל ירוק
      • חבילת עלי מנגולד
      • צרור נענע קצוצה
      • צרור פטרוזיליה קצוצה
      • קורט כורכום
      • 100 מ"ל (5 כפות) שמן זית
      • מלח, פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חומוס: משרים את החומוס במים למשך הלילה.
      • 2. למחרת, מבשלים את הגרגרים במים עד שהם מתרככים (אך עדיין שומרים על צורתם).
      • 3. בורגול: מרתיחים 2 כוסות מים עם קורט מלח, פלפל שחור וקורט כורכום. שופכים על הבורגול את הנוזל ומכסים בניילון. מורידים את הניילון לאחר 20 דקות.
      • 4. סלט: מטגנים במחבת את הבצלים הסגולים, שיני השום, הבצל הירוק ועלי המנגולד בשמן זית. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים והרבה מיץ לימון.
      • 5. מוסיפים את הבורגול ואת העשבים הקצוצים ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -