וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה ממולא בעשבים ואגוזים

כשרוצים לבשל מנה חגיגית ומרשימה למרכז השולחן - שוק טלה בהחלט יגנוב את כל הרושם . עדי לוי מז'אז'ו מעניקה שתי אופציות לטלה נימוח בשתי רמות קושי

מתכון מאת: עדי לוי, מערכת וואלה

ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים
  • לתערובת העשבים והאגוזים:
  • צרור נענע
  • צרור פטרוזיליה
  • 50 גרם (3 כפות) צנוברים
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
  • 50 גרם (3 כפות) זרעי חרדל שחורים
  • 6 שיני שום
  • 40 מ"ל (2 כפות) שמן זית
  • שוק טלה
  • מרכיבים לבריין (לא חובה, הסבר בהמשך המתכון)
  • 4 ליטר מים
  • 225 גרם (1/4 1 כוס) מלח
  • 125 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 5 עלי דפנה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 5 גרם (10 יחידות) פלפל שחור שלם
  • 10 גרם (4 ענפים) טימין

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תערובת העשבים והאגוזים: טוחנים את כל המרכיבים עם שמן זית.
  • 2. מכינים את השוק, כאשר יש שתי דרכים, הפשוטה והמורכבת. הדרך הפשוטה להכנת שוק הטלה:
  • מניחים את שוק הטלה על רשת בתוך מגש. מורחים את תערובת העשבים על כל פני השוק. מכניסים את שוק הטלה לתנור (על הרשת) בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות למשך שעה וחצי, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-62 מעלות (בודקים בעזרת מדחום).
  • 3. אופציה שנייה, צלייה למתקדמים (brine = בריין, "תמלחת" = תמיסת מי מלח): מרתיחים את כל מרכיבי הבריין, ומקררים. משרים את שוק הטלה בנוזל הקר למשך 2-4 שעות. כך, הבשר מתרכך והצבע האדום הפנימי נשמר. לאחר מכן, מוציאים את השוק לייבוש על מגש.
  • 4. מורחים את תערובת העשבים על כל פני השוק. מכניסים את שוק הטלה לתנור (על רשת) בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות למשך שעה וחצי, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-62 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully