- 1. מכינים את תערובת העשבים והאגוזים: טוחנים את כל המרכיבים עם שמן זית.
-
- 2. מכינים את השוק, כאשר יש שתי דרכים, הפשוטה והמורכבת. הדרך הפשוטה להכנת שוק הטלה:
- מניחים את שוק הטלה על רשת בתוך מגש. מורחים את תערובת העשבים על כל פני השוק. מכניסים את שוק הטלה לתנור (על הרשת) בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות למשך שעה וחצי, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-62 מעלות (בודקים בעזרת מדחום).
-
- 3. אופציה שנייה, צלייה למתקדמים (brine = בריין, "תמלחת" = תמיסת מי מלח): מרתיחים את כל מרכיבי הבריין, ומקררים. משרים את שוק הטלה בנוזל הקר למשך 2-4 שעות. כך, הבשר מתרכך והצבע האדום הפנימי נשמר. לאחר מכן, מוציאים את השוק לייבוש על מגש.
-
- 4. מורחים את תערובת העשבים על כל פני השוק. מכניסים את שוק הטלה לתנור (על רשת) בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות למשך שעה וחצי, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-62 מעלות.