שוק טלה ממולאת
שוק טלה ממולאת בכל טוב של השף יוסי שטרית ואימו פאני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- שוק טלה במשקל 2 קילו, מפורקת וללא עצם
- ½ ק"ג בשר טלה טחון
- 200 גרם ערמונים
- 1 בצל
- ½ כוס פטרוזיליה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½1 כפיות מלח
- למרינדה:
- 6 ענפי טימין (עלים בלבד)
- 6 ענפי רוזמרין (עלים בלבד)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות מלח גס
- גרידת לימון מ-1 לימון
- ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1.קוצצים היטב את הבצל והפטרוזיליה.
- 2.מערבבים אותם עם הבשר הטחון, הערמונים, המלח והפלפל, וממלאים את שוק הטלה. קושרים את הנתח הממולא בחוט קשירה.
- 3.קוצצים את עלי הטימין והרוזמרין. מוסיפים פלפל שחור, מלח גס, גרדת לימון ושמן זית, ומערבבים. מורחים ומעסים היטב את התערובת על שוק הטלה.
- 4.צורבים את השוק במחבת, 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- 5.מחממים את התנור ל-200 מעלות, ואופים את הבשר 40 דקות.
- 6.לאחר 40 דקות אפייה מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, וממשיכים באפייה למשך 40 דקות נוספות.