וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה ממולאת

שוק טלה ממולאת בכל טוב של השף יוסי שטרית ואימו פאני

מתכון מאת: יוסי ופאני שטרית, מערכת וואלה

שוק טלה של יוסי שטרית. נמרוד סונדרס
שוק טלה של יוסי שטרית

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • שוק טלה במשקל 2 קילו, מפורקת וללא עצם
  • ½ ק"ג בשר טלה טחון
  • 200 גרם ערמונים
  • 1 בצל
  • ½ כוס פטרוזיליה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½1 כפיות מלח
  • למרינדה:
  • 6 ענפי טימין (עלים בלבד)
  • 6 ענפי רוזמרין (עלים בלבד)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות מלח גס
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1.קוצצים היטב את הבצל והפטרוזיליה.
  • 2.מערבבים אותם עם הבשר הטחון, הערמונים, המלח והפלפל, וממלאים את שוק הטלה. קושרים את הנתח הממולא בחוט קשירה.
  • 3.קוצצים את עלי הטימין והרוזמרין. מוסיפים פלפל שחור, מלח גס, גרדת לימון ושמן זית, ומערבבים. מורחים ומעסים היטב את התערובת על שוק הטלה.
  • 4.צורבים את השוק במחבת, 3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  • 5.מחממים את התנור ל-200 מעלות, ואופים את הבשר 40 דקות.
  • 6.לאחר 40 דקות אפייה מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, וממשיכים באפייה למשך 40 דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully