צלי שוק טלה ברוזמרין
מתכון של השף איציק מזרחי , שף מלון "ענבל" ירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שוק טלה צעיר
- 4 גבעולי רוזמרין
- 4 גבעולי טימין
- 4 שיני שום
- ½ כוס שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- ½ קילו תפוחי אדמה צעירים קלופים ושטופים
אופן ההכנה
- 1. הכנת המשרה: קוצצים 4 שיני שום מניחים בקערה ומוסיפים שמן זית. מורידים את עלי הרוזמרין והטימין מהגבעולים ומוסיפים לקערה. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.
- 2. מניחים בתבנית צלייה את שוק הטלה, שופכים חצי מכמות המשרה על שוק הטלה ומורחים היטב משני הצדדים.
- 3. שמים את תפוחי האדמה בתוך קערה ושופכים מעל את המחצית השנייה של המשרה. מערבבים.
- 4. מצרפים לטלה בתבנית ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 40 דקות.
- 5. הופכים את הטלה וצולים לפרק זמן נוסף של 30 דקות. מוציאים ומגישים יחד עם התפודים.