מתכונים חמים

כתף טלה חגיגית

כך תכינו במינימום מאמץ כתף טלה אפויה, נימוחה ועסיסית עם עשבי תיבול, שום ובצל

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6-8 סועדים
  • 1 כתף טלה (משקל 2 ק"ג בערך)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • כפית טימין מיובש
  • כפית אורגנו מיובש
  • כפית נענע מיובשת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 ראשי שום, חצויים לרוחבם
  • 4 בצלים סגולים, חתוכים גס
  • להגשה:
  • ירקות כתומים צלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם עשבי התיבול היבשים ומלח ופלפל.
  • 3. בתחתית תבנית צלייה שמים את השום והבצל. מניחים מעל הבצלים והשום את כתף הטלה. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
  • 4. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים 3.5 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
  • 5. כשמוכנים להגיש, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה מהתבנית. מעבירים את השום, הבצל ואת המיצים שנגרו מהטלה לקערה. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
  • טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.
  • שתף

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully