כתף טלה חגיגית
כך תכינו במינימום מאמץ כתף טלה אפויה, נימוחה ועסיסית עם עשבי תיבול, שום ובצל
מצרכים
- ל-6-8 סועדים
- 1 כתף טלה (משקל 2 ק"ג בערך)
- 4-5 כפות שמן זית
- כפית טימין מיובש
- כפית אורגנו מיובש
- כפית נענע מיובשת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 ראשי שום, חצויים לרוחבם
- 4 בצלים סגולים, חתוכים גס
- להגשה:
- ירקות כתומים צלויים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם עשבי התיבול היבשים ומלח ופלפל.
- 3. בתחתית תבנית צלייה שמים את השום והבצל. מניחים מעל הבצלים והשום את כתף הטלה. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
- 4. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים 3.5 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
- 5. כשמוכנים להגיש, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה מהתבנית. מעבירים את השום, הבצל ואת המיצים שנגרו מהטלה לקערה. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
- טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.
- שתף