פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כתף טלה חגיגית

      כך תכינו במינימום מאמץ כתף טלה אפויה, נימוחה ועסיסית עם עשבי תיבול, שום ובצל

      25 מדרגים / 3.25 כוכבים

      מצרכים

      • ל-6-8 סועדים
      • 1 כתף טלה (משקל 2 ק"ג בערך)
      • 4-5 כפות שמן זית
      • כפית טימין מיובש
      • כפית אורגנו מיובש
      • כפית נענע מיובשת
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 3 ראשי שום, חצויים לרוחבם
      • 4 בצלים סגולים, חתוכים גס
      • להגשה:
      • ירקות כתומים צלויים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם עשבי התיבול היבשים ומלח ופלפל.
      • 3. בתחתית תבנית צלייה שמים את השום והבצל. מניחים מעל הבצלים והשום את כתף הטלה. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
      • 4. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים 3.5 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
      • 5. כשמוכנים להגיש, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה מהתבנית. מעבירים את השום, הבצל ואת המיצים שנגרו מהטלה לקערה. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
      • טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.
      • שתף

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -