כתף טלה חגיגית

כך תכינו במינימום מאמץ כתף טלה אפויה, נימוחה ועסיסית עם עשבי תיבול, שום ובצל

מתכון מאת: מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-6-8 סועדים
  • 1 כתף טלה (משקל 2 ק"ג בערך)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • כפית טימין מיובש
  • כפית אורגנו מיובש
  • כפית נענע מיובשת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 ראשי שום, חצויים לרוחבם
  • 4 בצלים סגולים, חתוכים גס
  • להגשה:
  • ירקות כתומים צלויים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם עשבי התיבול היבשים ומלח ופלפל.
  • 3. בתחתית תבנית צלייה שמים את השום והבצל. מניחים מעל הבצלים והשום את כתף הטלה. יוצקים את תערובת התיבול על הטלה ומעסים היטב.
  • 4. מניחים נייר אפייה על התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים 3.5 שעות, עד שהטלה נימוח (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש).
  • 5. כשמוכנים להגיש, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה מהתבנית. מעבירים את השום, הבצל ואת המיצים שנגרו מהטלה לקערה. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מחזירים את הטלה להשחמה בתנור במשך 15 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים ומגישים.
  • טיפ: ניתן להוסיף ירקות קשים אחרים לתבנית עם הטלה, כגון גזרים קלופים וחתוכים גס, בטטות חתוכות לרצועות עבות, שורש סלרי או כרישה חתוכה גס.
  • שתף
  • כתף טלה עם אתרוגים

  • קדירת טלה

  • ספריבס טלה בתפוזים ומייפל

  • קונפי ברווז על מצע פיתה וסלט פטרוזיליה

  • שוק טלה ממולא בעשבים ואגוזים

  • אושפלאו טלה

  • ברווז צלוי לצד קרם בצל מקורמל

  • תבשיל כבש וטרפש

  • שוק טלה בתנור עם עשבי תיבול פריכים

  • טלה עם פול ואפונה טריים בשום ירוק

  • תבשיל סירקניז בוכרי

  • כתף טלה ביין לבן

  • מרק טלה ופול לפסח

  • עלי לשון הפר ממולאים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully