קדירת טלה
קדירת הטלה שהכין בבישול ארוךעם ירקות ללא תוספת נוזלים. התוצאה היא בשר רך ומלא טעמים עטוף ברוטב סמיך, שהולך מעולה מעל אורז אבל גם בתוך פיתה חמה עם טחינה טובה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.5 ק"ג צוואר טלה חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
- שמן זית, בנדיבות
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
- 3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות גסות
- 6 שיני שום שלמות
- מיץ מחצי לימון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 1 כפית סילאן
- להגשה:
- טחינה
- פלפלים חריפים
- לחם טוב
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב בעל תחתית כבדה, מחממים שמן זית בנדיבות וצורבים את קוביות הבשר עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- 2. מסדרים בין נתחי הבשר את רבעי העגבניות, הבצלים, הפלפל החריף, השום והגזר.
- 3. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל בנוזליו ובנוזלי הירקות בלבד כשעתיים או עד שהבשר רך.
- 4. מוסיפים סילאן, מתקנים תיבול אם צריך ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
- 5. מפזרים עוד מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים עם טחינה, פלפלים חריפים ולחם.