פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פלוב של חנן מרגילן

      הפלוב הוא למעשה הגרסה האוזבקית לאורז פילאף - תבשיל בשרי ומנחם שמכיל המון הפתעות בתוכו. עצמות הכבש מעניקות להכל טעם עמוק במיוחד.

      6 מדרגים / 3 כוכבים

      פלוב במסעדת חנן מרגילן (דנה מאירזון)
      פלוב במסעדת חנן מרגילן (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1.2 ק"ג בשר מספר 3 (חזה)
      • 4 עצמות כבש שומניות
      • 750 גרם אורז ארוך שטוף
      • 750 גרם אורז עגול שטוף
      • ¾ כוס שמן קנולה
      • 2 בצלים חתוכים דק
      • 2 ליטר מים
      • מלח
      • 2 כפות זרעי כמון
      • 1/2 1 ק"ג גזר חתוך למקלות עבים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בסיר שמן ומניחים פנימה עצמות כבש (בלי הבשר).
      • 2. לאחר טיגון קל מוסיפים בצל עד שמזהיב.
      • 3. מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות ומטגנים היטב מכל הכיוונים.
      • 4. מוזגים לסיר עם מים וממלאים את כף היד במלח (אגרוף מלא במלח) ושמים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.
      • 5. מוסיפים מקלות גזר ומעליהם את האורז, מלח לפי הטעם וזרעי כמון ומגביהים את האש. הכל צריך לשכב בסיר בשכבות כמו עוגה, שכבות שלא מתערבבות האחת בשנייה ואסור לערבב.
      • 6. ברגע שהאורז נכנס לסיר המים אמורים לכסותו. במידה ואינם מכסים יש להוסיף עוד מים. תוך דקות ספורות המים אמורים להתאדות ולהספג אל תוך האורז. מחזירים את האש לנמוכה-בינונית ומבשלים 30 דקות נוספות עד שהבשר רך לגמרי.
      • 7. מערבבים את תכולת הסיר ומגישים.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -