פלוב של חנן מרגילן
הפלוב הוא למעשה הגרסה האוזבקית לאורז פילאף - תבשיל בשרי ומנחם שמכיל המון הפתעות בתוכו. עצמות הכבש מעניקות להכל טעם עמוק במיוחד.
מצרכים
- ל-8 מנות:
- 1.2 ק"ג בשר מספר 3 (חזה)
- 4 עצמות כבש שומניות
- 750 גרם אורז ארוך שטוף
- 750 גרם אורז עגול שטוף
- ¾ כוס שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים דק
- 2 ליטר מים
- מלח
- 2 כפות זרעי כמון
- 1/2 1 ק"ג גזר חתוך למקלות עבים
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר שמן ומניחים פנימה עצמות כבש (בלי הבשר).
- 2. לאחר טיגון קל מוסיפים בצל עד שמזהיב.
- 3. מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות ומטגנים היטב מכל הכיוונים.
- 4. מוזגים לסיר עם מים וממלאים את כף היד במלח (אגרוף מלא במלח) ושמים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.
- 5. מוסיפים מקלות גזר ומעליהם את האורז, מלח לפי הטעם וזרעי כמון ומגביהים את האש. הכל צריך לשכב בסיר בשכבות כמו עוגה, שכבות שלא מתערבבות האחת בשנייה ואסור לערבב.
- 6. ברגע שהאורז נכנס לסיר המים אמורים לכסותו. במידה ואינם מכסים יש להוסיף עוד מים. תוך דקות ספורות המים אמורים להתאדות ולהספג אל תוך האורז. מחזירים את האש לנמוכה-בינונית ומבשלים 30 דקות נוספות עד שהבשר רך לגמרי.
- 7. מערבבים את תכולת הסיר ומגישים.