- 1. מכינים את הציר: חותכים את הבצל ומטגנים בסיר רחב ב-3-4 כפות שמן קנולה.
-
- 2. חותכים את הבשר לקוביות ומוסיפים לבצל.
-
- 3. מוסיפים חצי ליטר מים, את אבקת מרק העוף והדובדבנים. מבשלים כ-30 עד 40 דקות.
-
- 4. במקביל מכינים את הכיסונים, בדומה לאופן שבו מכינים מנטי: מערבבים את חומרי הבצק עד אשר מגיע למרקם אחיד וקשה מעט. הבצק נמצא במיטבו כשהוא אחיד וחזק אבל לא נוזלי או דביק. לכן מוטב להוסיף בכל פעם מעט מים, ואין וודאות שצריך להוסיף את כל המים, אלא רק עד שמגיעים למרקם.
-
- 5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בחוץ על השיש, לפחות שעה. ללא מנוחה הוא יהיה קשה.
-
- 6. מכינים את המלית: את הבשר טוחנים ואת הבצלים חותכים דק מאד ומערבבים הכל יחד. מוסיפים מלח ופלפל.
-
- 7. פותחים את הבצק ומרדדים אותו עם מערוך לעובי של כשני סנטימטר. במידה ויש מכונת פסטה עדיף להשתמש בה ולרדד לעובי הדק ביותר.
-
- 8. מקפלים את הבצק: קורצים עיגולים ושמים כף או כפית מהמילוי במרכז המלית לפי הגודל. הופכים את העיגול לחצי סהר בקוטר 4 סנטימטר. מחזיקים אותו ביד אחת וביד השניה עושים את הקיפול, כשהסגירה נעשות עם האצבעות שממוללות את הבצק כלפי מעלה. זהו הקיפול המסורתי אבל הוא מעט מסובך יותר. קיפול נוסף ופשוט יותר הוא לחתוך את המנטי לריבועים אורכם ורוחבם 4 סנטימטר להרים שתי דפנות מנוגדות ושתיים מנוגדות נוספות כמו במעטפה ולהדק ואז לסגור את כל שאר הדפנות.
-
- 9. מרתיחים מים בסיר וכשרתחו, שמים בפנים את כל הכיסונים. תוך שתי דקות מסירים מהאש, הכיסונים מוכנים.
-
- 10. להגשה: מוזגים לצלחת כיסונים, מעטרים מעל בכוסברה ומעליה מוזגים מהמרק.