אורואיג'אז (מרק חומץ)

מתכון של ורדה בן ברוך מתוך הספר "מדור לדור – טעמה של מסורת - מטעמים ומאפים מהמטבח הבוכרי המסורתי"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מרק - אילוסטרציה

מצרכים

  • חבילת איטריות ביצים
  • 1 כף מלח בישול
  • 1/2 כוס שמן
  • 50 גר' ריחן יבש (בזיליקום)
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כף חומץ (לפי הטעם) לכל צלחת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר. מערבבים בקערה את הריחן והשום הכתוש, מוסיפים את השמן החם ומערבבים.
  • 2. מרתיחים בסיר גדול ליטר מים וכף מלח בישול. מוסיפים את האיטריות ומרתיחים שנית. מבשלים על אש בינונית כ-8 דקות (או ע"פ הוראות ההכנה שעל גבי החבילה).
  • 3. מחלקים לקערות מרק את האיטריות, יחד עם המים בהם התבשלו. מוסיפים לכל צלחת כף מתערובת השמן, הריחן והשום ומערבבים. מוסיפים כף חומץ ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully