אורואיג'אז (מרק חומץ)
מתכון של ורדה בן ברוך מתוך הספר "מדור לדור טעמה של מסורת - מטעמים ומאפים מהמטבח הבוכרי המסורתי"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילת איטריות ביצים
- 1 כף מלח בישול
- 1/2 כוס שמן
- 50 גר' ריחן יבש (בזיליקום)
- 2-3 שיני שום
- 1 כף חומץ (לפי הטעם) לכל צלחת
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר. מערבבים בקערה את הריחן והשום הכתוש, מוסיפים את השמן החם ומערבבים.
- 2. מרתיחים בסיר גדול ליטר מים וכף מלח בישול. מוסיפים את האיטריות ומרתיחים שנית. מבשלים על אש בינונית כ-8 דקות (או ע"פ הוראות ההכנה שעל גבי החבילה).
- 3. מחלקים לקערות מרק את האיטריות, יחד עם המים בהם התבשלו. מוסיפים לכל צלחת כף מתערובת השמן, הריחן והשום ומערבבים. מוסיפים כף חומץ ומערבבים.