- 1. בקערה, מניחים את הסולת והמלח ומערבבים עם קצות האצבעות.
-
- 2. מוסיפים את המים בהדרגה. בכל פעם כוס, עד הכוס האחרונה, אז מוסיפים בכל פעם מעט מן המים, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים. המרקם של הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל. מניחים לתערובת לעמוד כ-10 דקות.
-
- 3. בינתיים, מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
-
- 4. מכינים את המרק: בסיר או מחבת רחבה ועמוקה, מחממים
- 3 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
-
- 5. מוסיפים את הסלקים המגורדים ומערבבים. לא מכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות.
-
- 6. לאחר 20 דקות מוסיפים מים, מלח לימון, מלח וסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית עד להכנסת הקובה.
-
- 7. להכנת הקובה: קורצים פיסות בקוטר 2-3 ס"מ מבצק הסולת ומניחים על משטח.
-
- 8. בעזרת ידיים רטובות, לוקחים כל פיסת סולת ומשטחים אותה על אבצעות היד, לא על הכרית. מניחים ככפית מן המילוי וסוגרים בעזרת קצות האצבעות. סוגרים היטב את הקובה ומגלגלים בין 2 כפות הידיים. מניחים על מגש.
-
- 9. כשכל הקובות ממולאות ומגולגלות, מביאים את מרק הקובה שוב לרתיחה ומכניסים את הכופתאות. מכסים. מבשלים על אש גבוהה 15-20 דקות. מגישים עם אורז לבן.