וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה פטטה עם אורז ותפוח אדמה

הפטטה הן קציצות העשויות מאורז ותפוחי אדמה, מה שמעניק להן אווריריות נהדרת. הבשר והבהרט שמוכנסים פנימה משווים להן תחושה של קובה מסורתי.

מתכון מאת: דליה בסון, מערכת וואלה

קובה פטטה. רוני קדר
קובה פטטה

מצרכים למתכון

  • ל-20 קציצות:
  • 1 כוס אורז
  • 3 תפוחי אדמה
  • למילוי:
  • 5 בצלים קצוצים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • כפית שטוחה פלפל
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • חופן צימוקים גדולים לבנים
  • שמן קנולה
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצלים עד ריכוך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה. מוסיפים תבלינים, מערבבים וסוגרים את האש. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים.
  • 2. בסיר מבשלים אורז לבן. מצננים כשעה.
  • 3. במקביל מבשלים בסיר עם מים תפוחי אדמה עד כדי ריכוך. מצננים ומקלפים.
  • 4.בקערה, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם האורז היטב.
  • 5. בקערה טורפים ביצים עם מעט מלח. יוצרים כדורי תערובת אורז ותפוח אדמה בגודל כדור פינג פונג.
  • 6. פותחים את כדור הבצק ומועכים מעט על היד. מכניסים מעט מתערובת הבשר וסוגרים. מגלגלים היטב.
  • 7. במחבת, מחממים שמן בגובה 4 ס"מ.
  • 8. פוחסים מעט את הכדורים. טובלים את הקציצה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים מכל צד עד להשחמה.
  • 9. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully