קובה פטטה עם אורז ותפוח אדמה

הפטטה הן קציצות העשויות מאורז ותפוחי אדמה, מה שמעניק להן אווריריות נהדרת. הבשר והבהרט שמוכנסים פנימה משווים להן תחושה של קובה מסורתי.

מתכון מאת: דליה בסון, מערכת וואלה!
קובה פטטה. רוני קדר
קובה פטטה

מצרכים

  • ל-20 קציצות:
  • 1 כוס אורז
  • 3 תפוחי אדמה
  • למילוי:
  • 5 בצלים קצוצים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • כפית שטוחה פלפל
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • חופן צימוקים גדולים לבנים
  • שמן קנולה
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצלים עד ריכוך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה. מוסיפים תבלינים, מערבבים וסוגרים את האש. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים.
  • 2. בסיר מבשלים אורז לבן. מצננים כשעה.
  • 3. במקביל מבשלים בסיר עם מים תפוחי אדמה עד כדי ריכוך. מצננים ומקלפים.
  • 4.בקערה, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם האורז היטב.
  • 5. בקערה טורפים ביצים עם מעט מלח. יוצרים כדורי תערובת אורז ותפוח אדמה בגודל כדור פינג פונג.
  • 6. פותחים את כדור הבצק ומועכים מעט על היד. מכניסים מעט מתערובת הבשר וסוגרים. מגלגלים היטב.
  • 7. במחבת, מחממים שמן בגובה 4 ס"מ.
  • 8. פוחסים מעט את הכדורים. טובלים את הקציצה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים מכל צד עד להשחמה.
  • 9. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully