קובה פטטה עם אורז ותפוח אדמה
הפטטה הן קציצות העשויות מאורז ותפוחי אדמה, מה שמעניק להן אווריריות נהדרת. הבשר והבהרט שמוכנסים פנימה משווים להן תחושה של קובה מסורתי.
מצרכים
- ל-20 קציצות:
- 1 כוס אורז
- 3 תפוחי אדמה
- למילוי:
- 5 בצלים קצוצים
- 300 גרם בשר בקר טחון
- כפית שטוחה פלפל
- כפית מלח
- 1/2 כפית בהרט
- חופן צימוקים גדולים לבנים
- שמן קנולה
- לציפוי:
- 2 ביצים
- מעט מלח
- פירורי לחם
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצלים עד ריכוך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד סגירה. מוסיפים תבלינים, מערבבים וסוגרים את האש. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים.
- 2. בסיר מבשלים אורז לבן. מצננים כשעה.
- 3. במקביל מבשלים בסיר עם מים תפוחי אדמה עד כדי ריכוך. מצננים ומקלפים.
- 4.בקערה, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם האורז היטב.
- 5. בקערה טורפים ביצים עם מעט מלח. יוצרים כדורי תערובת אורז ותפוח אדמה בגודל כדור פינג פונג.
- 6. פותחים את כדור הבצק ומועכים מעט על היד. מכניסים מעט מתערובת הבשר וסוגרים. מגלגלים היטב.
- 7. במחבת, מחממים שמן בגובה 4 ס"מ.
- 8. פוחסים מעט את הכדורים. טובלים את הקציצה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מטגנים מכל צד עד להשחמה.
- 9. מגישים חם.