פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין הודי - ביריאני כבש

      התשביל ההודי הנפלא הזה בסגנון קשמירי מזכיר במעט את החמין שכל כך מוכר לנו, אבל חגיגת הטעמים שמתקבלת בזכות התבלינים ההודים, תשלח אתכם למחוזות אחרים.

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      חמין הודי (יח
      חמין הודי (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
      • 2 כוסות אורז
      • 3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
      • 2 פלפלים חריפים קצוצים
      • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
      • 1 כוס אפונה ירוקה
      • 2 גזרים חתוכים לז'וליינים
      • 6 שיני שום קצוצות
      • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
      • ½ כף גראם מסאלה
      • 1 כפית כורכום
      • 1/2 כפית קינמון
      • קורט הל
      • קמצוץ זעפרן
      • 1 כף מלח
      • 9 כוסות מים
      • 150 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים: משמשים, צימוקים, שזיפים, דובדבנים, שהושרו לילה בכוס מים עם כף דבש תמרים
      • לקישוט:
      • 50 גרם קשיו ושקדים

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את האורז במים למשך כחצי שעה, ומסננים.
      • 2. בסיר עם מעט שמן מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב ,על אש נמוכה, למשך 10 דקות. מניחים בצד.
      • 3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, יחד עם המסאלה, הכורכום, הקינמון וההל, עד שהכל משחים. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על אש נמוכה עד שהן נאטמות (כ-5 דקות).
      • 4. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד שהם מתרככים. ממליחים לפי הטעם.
      • 5. מוסיפים את האורז, המים, הזעפרן והמלח, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לחום הכי נמוך שניתן, ומבשלים כשעה נוספת.
      • 6. מוסיפים לתבשיל את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 7. מעבירים לתנור ללילה שלם, בחום של 110 מעלות, ומפעם לפעם בודקים אם חסרים נוזלים. אם כן, משלימים. אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר לבשל על אש נמוכה כ-3 שעות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים - ומגישים.
      • 8. לפני ההגשה מקשטים את המנה בקשיו ובשקדים הקצוצים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -