וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין הודי - ביריאני כבש

התשביל ההודי הנפלא הזה בסגנון קשמירי מזכיר במעט את החמין שכל כך מוכר לנו, אבל חגיגת הטעמים שמתקבלת בזכות התבלינים ההודים, תשלח אתכם למחוזות אחרים.

מתכון מאת: מינה קומארי, מערכת וואלה

חמין הודי. דן פרץ,
חמין הודי/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות
  • 2 כוסות אורז
  • 3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים חריפים קצוצים
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כוס אפונה ירוקה
  • 2 גזרים חתוכים לז'וליינים
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • ½ כף גראם מסאלה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט הל
  • קמצוץ זעפרן
  • 1 כף מלח
  • 9 כוסות מים
  • 150 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים: משמשים, צימוקים, שזיפים, דובדבנים, שהושרו לילה בכוס מים עם כף דבש תמרים
  • לקישוט:
  • 50 גרם קשיו ושקדים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז במים למשך כחצי שעה, ומסננים.
  • 2. בסיר עם מעט שמן מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב ,על אש נמוכה, למשך 10 דקות. מניחים בצד.
  • 3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, יחד עם המסאלה, הכורכום, הקינמון וההל, עד שהכל משחים. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על אש נמוכה עד שהן נאטמות (כ-5 דקות).
  • 4. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד שהם מתרככים. ממליחים לפי הטעם.
  • 5. מוסיפים את האורז, המים, הזעפרן והמלח, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לחום הכי נמוך שניתן, ומבשלים כשעה נוספת.
  • 6. מוסיפים לתבשיל את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7. מעבירים לתנור ללילה שלם, בחום של 110 מעלות, ומפעם לפעם בודקים אם חסרים נוזלים. אם כן, משלימים. אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר לבשל על אש נמוכה כ-3 שעות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים - ומגישים.
  • 8. לפני ההגשה מקשטים את המנה בקשיו ובשקדים הקצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully