- 1. משרים את האורז במים למשך כחצי שעה, ומסננים.
-
- 2. בסיר עם מעט שמן מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב ,על אש נמוכה, למשך 10 דקות. מניחים בצד.
-
- 3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, יחד עם המסאלה, הכורכום, הקינמון וההל, עד שהכל משחים. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על אש נמוכה עד שהן נאטמות (כ-5 דקות).
-
- 4. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד שהם מתרככים. ממליחים לפי הטעם.
-
- 5. מוסיפים את האורז, המים, הזעפרן והמלח, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לחום הכי נמוך שניתן, ומבשלים כשעה נוספת.
-
- 6. מוסיפים לתבשיל את הפירות היבשים יחד עם מי ההשריה, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 7. מעבירים לתנור ללילה שלם, בחום של 110 מעלות, ומפעם לפעם בודקים אם חסרים נוזלים. אם כן, משלימים. אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר לבשל על אש נמוכה כ-3 שעות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים - ומגישים.
-
- 8. לפני ההגשה מקשטים את המנה בקשיו ובשקדים הקצוצים.