וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קארי דלעת, עדשים ורוקפור

מנה הודית שמקבלת כבדות ועומק מכיוון מפתיע. הדלעת מעניקה את המתקתקות, העדשים את הבסיס, וגבינת הרוקפור את המורכבות והניחוח.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עדשים כתומות עם ירקות קלויים.
עדשים כתומות עם ירקות קלויים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 11/2 כוסות עדשים כתומות
  • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
  • 2-1 כפות שמן קנולה
  • 1 שן שום פרוסה
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מחית קארי אדום (להשיג בחנויות המתמחות באוכל אסייתי, ולפעמים יש גם בסופרים)
  • להגשה:
  • 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים במים עד מעט מעל לגובה שלהן (10-15 דקות) עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. מורידים מהאש ושומרים במי הבישול שנשארו.
  • 2. מחממים ווק או סיר רחב עם שמן ומאדים את הדלעת עם שום (כ-3 דקות).
  • 3. מוסיפים קארי ומטגנים אותו (דקה-שתיים) תוך כדי ערבוב כדי שהטעמים יפתחו. יוצקים כוס חלב קוקוס ומביאים לסף רתיחה (כ-2 דקות).
  • 4. מוסיפים את העדשים ומבשלים יחד (עוד 10 דקות), במידת הצורך מוסיפים עוד חלב קוקוס או מעט ממי הבישול של העדשים.
  • 5. כשהדלעת והעדשים רכים לטעמכם מוסיפים כוסברה ומגישים עם פירורי רוקפור על מצע של אורז.
  • 6. גיוונים: לא אוהבים טעם דומיננטי ומכביד של חלב קוקוס? מוסיפים רק 1/2 כוס ועוד 3/4 כוס מרק או מים. אפשר להמיר לחלוטין בשמנת לבישול.
  • 7. לא אוהבים רוקפור? מחליפים את הרוקפור בגבינה פיקנטית אחרת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully