פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קארי דלעת, עדשים ורוקפור

      מנה הודית שמקבלת כבדות ועומק מכיוון מפתיע. הדלעת מעניקה את המתקתקות, העדשים את הבסיס, וגבינת הרוקפור את המורכבות והניחוח.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עדשים כתומות עם ירקות קלויים (יח
      עדשים כתומות עם ירקות קלויים (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 11/2 כוסות עדשים כתומות
      • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
      • 2-1 כפות שמן קנולה
      • 1 שן שום פרוסה
      • 1 פחית חלב קוקוס
      • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
      • 1 כפית מחית קארי אדום (להשיג בחנויות המתמחות באוכל אסייתי, ולפעמים יש גם בסופרים)
      • להגשה:
      • 50 גרם גבינת רוקפור מפוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את העדשים במים עד מעט מעל לגובה שלהן (10-15 דקות) עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. מורידים מהאש ושומרים במי הבישול שנשארו.
      • 2. מחממים ווק או סיר רחב עם שמן ומאדים את הדלעת עם שום (כ-3 דקות).
      • 3. מוסיפים קארי ומטגנים אותו (דקה-שתיים) תוך כדי ערבוב כדי שהטעמים יפתחו. יוצקים כוס חלב קוקוס ומביאים לסף רתיחה (כ-2 דקות).
      • 4. מוסיפים את העדשים ומבשלים יחד (עוד 10 דקות), במידת הצורך מוסיפים עוד חלב קוקוס או מעט ממי הבישול של העדשים.
      • 5. כשהדלעת והעדשים רכים לטעמכם מוסיפים כוסברה ומגישים עם פירורי רוקפור על מצע של אורז.
      • 6. גיוונים: לא אוהבים טעם דומיננטי ומכביד של חלב קוקוס? מוסיפים רק 1/2 כוס ועוד 3/4 כוס מרק או מים. אפשר להמיר לחלוטין בשמנת לבישול.
      • 7. לא אוהבים רוקפור? מחליפים את הרוקפור בגבינה פיקנטית אחרת.

      מתכונים נוספים

      קארי דלעת, עדשים ורוקפור
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -