- 1. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים טובלים בתוכם את העלים (מחזיקים מהגבעולים) למשך חצי דקה ומוציאים. מעבירים למי קרח ומסננים לחלוטין.
-
- 2. לוקחים סיר רחב ונמוך עם 2 ידיות, בתחתית מסדרים כרישה/בצל (כדי שהממולאים לא ישרפו).
-
- 3. משרים את האורז במי ברז למשך 10 דקות ומסננים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחדיו.
-
- 4. קוטמים את גבעולים העלים ומסדרים בתחילת כל עלה כף מהמילוי. מגלגלים כמו עלי גפן.
-
- 5. מסדרים את כל הממולאים בצורה מעגלית בתוך הסיר. חשוב מאוד: על הממולאים להיות צפופים, יש להכניס כמה שיותר ממולאים בשכבה אחת (בזמן הבישול הכל צף למעלה וכך הם לא יתפרקו). חשוב להשאיר מרווח ריק של לפחות שכבה אחת בין הממולאים לתקרת הסיר.
-
- 6. לוקחים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים יחדיו ומוזגים (גם אם הרוטב מגיע לקצה הסיר לא להיבהל, האורז "ישאב" את הנוזל אליו). אם נשאר עוד נוזל, שימו אותו בצד ובמהלך הבישול הוסיפו אותו לאט לאט (בכדי שהממולאים לא יתייבשו).
-
- 7. לפני שמדליקים את האש מניחים על הממולאים נייר פרגמנט ומעליו צלחת הפוכה ועמידה בחום, שהקוטר שלה קטן יותר מקוטר הסיר (כך הממולאים יתבשלו בצורה אחידה). מבשלים על אש גבוהה למשך 10 הדקות הראשונות עם מכסה.
-
- 8. לאחר 10 דקות מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה וחצי על אש נמוכה (יש לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף נוזלים).
-
- 9. מגישים את עלי לשון הפר הממולאים.