פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי לשון הפר ממולאים

      כמחווה לפרס וזרש, מכין השף גיא גמזו ממסעדת אריא עלי לשון הפר ממולאים בשר טלה ואורז עם גרגיר היער הפרסי זרשק, שמעניק עומק טעמים לממולאים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני זרשק באריא (אפיק גבאי)
      מתכוני זרשק באריא (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-10 מנות:
      • חצי ק"ג אורז בסמטי
      • 4 בצלים לבנים גודל בינוני קצוצים דק
      • 8 יחידות שיני שום קצוצות דק
      • 9 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
      • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
      • 1 חבילת כוסברה קצוצה
      • חצי חבילת נענע קצוצה (בלי הגבעול)
      • 200 גרם זרשק
      • חצי ק"ג בשר טלה עם השומן (לא חובה)
      • 1 כף כמון טחון
      • 1 כף קימל טחון
      • 1/2 1 כף מלח דק
      • 1 כוס שמן זית
      • חצי כף פלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 5 כוסות מיץ רימונים (סחוט או בבקבוק)
      • ליטר ציר ירקות/עוף/מים (לפי בחירה)
      • מיץ מ-2 לימונים
      • 1.5 כפות דבש
      • כף מלח
      • לממולאים:
      • כ-50 עלי לשון הפר
      • 2 יחידות כרישה/בצל פרוסים

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים טובלים בתוכם את העלים (מחזיקים מהגבעולים) למשך חצי דקה ומוציאים. מעבירים למי קרח ומסננים לחלוטין.
      • 2. לוקחים סיר רחב ונמוך עם 2 ידיות, בתחתית מסדרים כרישה/בצל (כדי שהממולאים לא ישרפו).
      • 3. משרים את האורז במי ברז למשך 10 דקות ומסננים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחדיו.
      • 4. קוטמים את גבעולים העלים ומסדרים בתחילת כל עלה כף מהמילוי. מגלגלים כמו עלי גפן.
      • 5. מסדרים את כל הממולאים בצורה מעגלית בתוך הסיר. חשוב מאוד: על הממולאים להיות צפופים, יש להכניס כמה שיותר ממולאים בשכבה אחת (בזמן הבישול הכל צף למעלה וכך הם לא יתפרקו). חשוב להשאיר מרווח ריק של לפחות שכבה אחת בין הממולאים לתקרת הסיר.
      • 6. לוקחים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים יחדיו ומוזגים (גם אם הרוטב מגיע לקצה הסיר – לא להיבהל, האורז "ישאב" את הנוזל אליו). אם נשאר עוד נוזל, שימו אותו בצד ובמהלך הבישול הוסיפו אותו לאט לאט (בכדי שהממולאים לא יתייבשו).
      • 7. לפני שמדליקים את האש מניחים על הממולאים נייר פרגמנט ומעליו צלחת הפוכה ועמידה בחום, שהקוטר שלה קטן יותר מקוטר הסיר (כך הממולאים יתבשלו בצורה אחידה). מבשלים על אש גבוהה למשך 10 הדקות הראשונות עם מכסה.
      • 8. לאחר 10 דקות מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה וחצי על אש נמוכה (יש לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף נוזלים).
      • 9. מגישים את עלי לשון הפר הממולאים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -