פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס במילוי פטה, תרד וזרשק

      כמחווה לפרס ולזרש, מכין השף גיא גמזו ממסעדת "אריא" המופלאה בורקס מקורי במיוחד, ולא פחות חשוב - טעים - במילוי גבינת פטה כבשים עם גרגיר היער הפרסי, זרשק.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני זרשק באריא (אפיק גבאי)
      מתכוני זרשק באריא (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1 ק"ג תרד שטוף ונקי
      • 4 בצלים לבנים בינוניים, חצויים ופרוסים
      • 200 גרם זרשק
      • חצי ק"ג פטה כבשים 20% שומן / 5%
      • 4 כפות גדושות גבינת מסקרפונה
      • 3 כפות שמן זית
      • 3 שיני שום קצוצות
      • רבע כפית פלפל לבן טחון
      • 2 חבילות בצק עלים
      • לציפוי (לא חובה):
      • חלב
      • ביצה
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מגרדים את גבינת הפטה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים טוב. מוסיפים את יתר המרכיבים, פרט לבצל, לשמן הזית ולתרד.
      • 2. מרתיחים מים על האש וטובלים לחצי דקה את עלי התרד בתוך המים. מעבירים למי קרח, מסננים טוב, קוצצים ומוסיפים למילוי.
      • 3. מאדים את הבצל בסיר קטן עם השמן זית עד שהוא מתרכך והופך להיות שקוף-נוזלי. מקררים ומוסיפים למילוי.
      • 4. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ביחד וטועמים.
      • 5. ממלאים את בצק העלים במילוי באיזו צורה שרוצים (משולשים, מלבנים וכו'). ניתן להבריש מלמעלה בלילה של חלב וביצה ולפזר שומשום.
      • 6. אופים למשך 15-20 דקות.
      • 7. מגישים חם.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -