מתכונים חמים

בורקס במילוי פטה, תרד וזרשק

כמחווה לפרס ולזרש, מכין השף גיא גמזו ממסעדת "אריא" המופלאה בורקס מקורי במיוחד, ולא פחות חשוב - טעים - במילוי גבינת פטה כבשים עם גרגיר היער הפרסי, זרשק.

מתכון מאת: גיא גמזו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

מתכוני זרשק באריא

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג תרד שטוף ונקי
  • 4 בצלים לבנים בינוניים, חצויים ופרוסים
  • 200 גרם זרשק
  • חצי ק"ג פטה כבשים 20% שומן / 5%
  • 4 כפות גדושות גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • רבע כפית פלפל לבן טחון
  • 2 חבילות בצק עלים
  • לציפוי (לא חובה):
  • חלב
  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מגרדים את גבינת הפטה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים טוב. מוסיפים את יתר המרכיבים, פרט לבצל, לשמן הזית ולתרד.
  • 2. מרתיחים מים על האש וטובלים לחצי דקה את עלי התרד בתוך המים. מעבירים למי קרח, מסננים טוב, קוצצים ומוסיפים למילוי.
  • 3. מאדים את הבצל בסיר קטן עם השמן זית עד שהוא מתרכך והופך להיות שקוף-נוזלי. מקררים ומוסיפים למילוי.
  • 4. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ביחד וטועמים.
  • 5. ממלאים את בצק העלים במילוי באיזו צורה שרוצים (משולשים, מלבנים וכו'). ניתן להבריש מלמעלה בלילה של חלב וביצה ולפזר שומשום.
  • 6. אופים למשך 15-20 דקות.
  • 7. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully