- 1. עם הידיים מלטפים את השוק במלח, סוכר פלפל גרוס והרבה שמן זית.
-
- 2. מניחים את שוק הטלה כשהצד בו הייתה העצם כלפי מעלה ומניחים במרכזה ולאורכה את פרוסות השום והלימון ועשבי התיבול. סוגרים את השוק כשהתבלינים בתוכה, תופסים את בעזרת חבלי נייר הכסף וקושרים לגליל ארוך ומהודק. זה לא צריך להראות מושלם. רק כך שהמילוי לא ייפול.
-
- 3.מציבים את פח הזיתים צמוד למדורה כאשר פתח הפח פונה אל חוץ המדורה - עדיף לתת לפח זווית בעזרת אבנים, כשהחלק הגבוה יותר יהיה הצד עם הפתח וזו תהיה גם זווית הבישול שלנו. מסדרים המון גחלים מסביבו ומתחתיו ונותנים לו להתחמם ולהישרף מספר דקות. הופכים לאחר מספר דקות את הפח על מנת לשרוף אותו היטב מכול צדדיו.
-
- 4. כשהכול מוכן- הפח מוצב בזווית קטנה, הגחלים לוחשות מסביבו ומתחתיו, והמדורה דולקת ברקע, זה הזמן להכניס את שוק הטלה לטאבון-פח שלנו, וליהנות מהמוזיקה של הצריבה והמדורה.
-
- 5. שוק הטלה תבלה בטאבון כשעתיים כאשר בשעה האחרונה כדאי בהחלט לזרוק לתוך הטאבון ירקות שלמים שאוהבים: כרובית, בטטות, תפו"א, שומר, תירס, קולרבי, מעט מלח, פלפל ואפילו חצי בקבוק יין לבן. למה רק חצי? כי את החצי השני שותים לאט מול המדורה עד ששולפים את הפח מהמדורה ומוציאים את תכולתו לתוך מגש/ קרש ענק.
-
- **חשוב מאוד לסובב בעדינות את הפח על צירו בעזרת מגבות או עת חפירה מידי 10 דקות, ולהקפיד "להאכיל" את הגחלים בסביבתו של הפח כאשר בתחילת הבישול מוסיפים המון גחלים ולאט לאט מורידים מעוצמת החום.