מתכונים חמים

שוק טלה בתנור פח עם ירקות במדורה

לצורך בישול הטלה ניצור תנור קטן מקופסת שימורים גדולה של זיתים (המרובעות הגדולות). קופסת פח כזו ניתן להשיג בשוק או בחנויות ומעדניות המוכרות זיתים במשקל. בעזרת פותחן קופסאות רגיל מסירים לגמרי את הצד של הפתח הקטן העליון. לפני שמכניסים את הבשר נותנים לפח להיש

מתכון מאת: יוחאי נבו, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1-2 ק"ג שוק טלה פתוחה ללא עצם (מבקשים מהקצב להוציא את העצמות ולהשאיר שוק נקייה מסחוסים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט סוכר
  • שמן זית
  • 1 ראש שום שלם (עם הקליפה לפרוס לרוחבו לפרוסות)
  • 1 לימון אחד פרוס
  • 5 ענפים של בצל ירוק
  • 10 ענפי פטרוזיליה
  • ניתן גם להוסיף: ענפים של תימין, מרווה, זעתר, אורגנו, כוסברה, שמיר, עלי סלרי
  • ירקות שניתן להוסיף: בטטות שלמות בקליפתם, תפוחי אדמה בקליפתם, כרובית, שומר, תירס שלם, לפת וכו
  • בקבוק יין לבן
  • אביזרים:
  • נייר כסף ( גוזרים 5 רדידי נייר כסף באורך של 60 ס"מ ומגלגלים אותם לחבלים ארוכים)
  • קופסת שימורים גדולה מרובעת (פח זיתים-להשיג במעדניות או בשוק)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. עם הידיים מלטפים את השוק במלח, סוכר פלפל גרוס והרבה שמן זית.
  • 2. מניחים את שוק הטלה כשהצד בו הייתה העצם כלפי מעלה ומניחים במרכזה ולאורכה את פרוסות השום והלימון ועשבי התיבול. סוגרים את השוק כשהתבלינים בתוכה, תופסים את בעזרת חבלי נייר הכסף וקושרים לגליל ארוך ומהודק. זה לא צריך להראות מושלם. רק כך שהמילוי לא ייפול.
  • 3.מציבים את פח הזיתים צמוד למדורה כאשר פתח הפח פונה אל חוץ המדורה - עדיף לתת לפח זווית בעזרת אבנים, כשהחלק הגבוה יותר יהיה הצד עם הפתח וזו תהיה גם זווית הבישול שלנו. מסדרים המון גחלים מסביבו ומתחתיו ונותנים לו להתחמם ולהישרף מספר דקות. הופכים לאחר מספר דקות את הפח על מנת לשרוף אותו היטב מכול צדדיו.
  • 4. כשהכול מוכן- הפח מוצב בזווית קטנה, הגחלים לוחשות מסביבו ומתחתיו, והמדורה דולקת ברקע, זה הזמן להכניס את שוק הטלה לטאבון-פח שלנו, וליהנות מהמוזיקה של הצריבה והמדורה.
  • 5. שוק הטלה תבלה בטאבון כשעתיים כאשר בשעה האחרונה כדאי בהחלט לזרוק לתוך הטאבון ירקות שלמים שאוהבים: כרובית, בטטות, תפו"א, שומר, תירס, קולרבי, מעט מלח, פלפל ואפילו חצי בקבוק יין לבן. למה רק חצי? כי את החצי השני שותים לאט מול המדורה עד ששולפים את הפח מהמדורה ומוציאים את תכולתו לתוך מגש/ קרש ענק.
  • **חשוב מאוד לסובב בעדינות את הפח על צירו בעזרת מגבות או עת חפירה מידי 10 דקות, ולהקפיד "להאכיל" את הגחלים בסביבתו של הפח כאשר בתחילת הבישול מוסיפים המון גחלים ולאט לאט מורידים מעוצמת החום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully